Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
3. juuni 2021, 08:35

HÕRK KALAPÄEV | Krevetid kooreses kastmes

Kiire kuid hõrk roog sobib nii iseenda hellitamiseks kui heade sõprade kostitamiseks. Piisab kui juurde serveerida saia, millega seda mõnusat kastet taldrikult kätte saada. Aga koorene krevetiroog sobib suurepäraselt ka pastakastmeks, siis võib ainult veidi rohkem koort lisada. Sriracha kaste annab mõnusat teravust, aga maitsestada võib ka  mahedama magusa tšillikastmega. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 spl Oliiviõli
500 g Jahutatud või sulatatud hiidkrevetid
3 spl Või
3 tk Küüslauguküüs
200 g Kirsstomatid
50 g Beebispinat
2 dl Köögikoor
1 spl Sriracha kaste
30 g Riivitud parmesani juust
1 dl Basiilikulehed
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
1 tk Sidrun
Basiilikulehed
25 g Parmesani juustu laastud
1 tk Sai

Valmistamine

1. Aja õli pannil kuumaks. Maitsesta krevetid soola ja pipraga, pane pannile ja prae kiiresti kuni värv muutub roosakaks ja krevetid on mõlemalt poolt pruunistunud. Tõsta pannilt ära.

2. Alanda kuumust ja sulata pannil või, lisa viilutatud küüslauguküüned ja prae 1 minut. Lisa poolitatud kirsstomatid ja kuumuta kuni tomatid pehmenevad, lisa hakitud spinat ja kuumuta kuni ka see on pehme.

3. Kalla pannile koor, lisa sriracha kaste, riivitud parmesani juust ja hakitud basiilikulehed. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta kuni kaste pakseneb, umbes 3 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.

4. Pane krevetid pannile tagasi ja kuumuta kuni need on läbi kuumenenud. Pigista peale sidrunimahla. Serveeri basiilikulehtede ja parmesani laastudega.