Kanada köök

VALMIB KIIRESTI | Ahjus küpsetatud kanafileed lillkapsa-juustukastmes  

Pille Enden, 31. mai 2021 07:20

Ahjus küpsetatud kanafileed lillkapsa-juustukastmes

Foto: Jaan Heinmaa
Kevadiselt kerge kuid toitev roog valmib üsna lihtsalt ja sobib seetõttu suurepäraselt argiõhtul valmistamiseks. Kanasisefilee või väike filee jääb erakordselt pehme ja mahlane. Roa võib valmistada ka tervete broilerifileedega, mis tuleks sõltuvalt suurusest 2-3 ribaks lõigata. Lillkapsas tasub eraldada üsna väikesteks õisikuteks, et see pehmeks küpseks. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 25-30 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Lillkapsas (u 800g)
1 tk Keskmine porru
1.5 dl Kanapuljong
3 dl Köögikoor
1 spl Maisitärklis
150 g Riivitud juust nt cheddar
500 g Kanasisefilee
Õli vormi määrimiseks
Sool
Must pipar
Väike punt peterselli

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Jaga lillkapsas väikesteks õisikuteks ja haki porru.

2. Sega koor ja puljong kastrulis ning kuumuta keemiseni. Lahusta maisitärklis väheses külmas vees ja sega kastmesse. Kuumuta segades kuni kaste pakseneb. Lisa u 2/3 juustust ja sega kuni see on sulanud.

3. Pane köögiviljad õliga määritud ahuvormi, kalla peale kaste. Maitsesta kanafileed soola ja pipraga ning lao köögiviljadele. Puista peale ülejäänud riivjuust.

4. Küpseta 25-30 minutit. Puista peale hakitud peterselli.