Kevadised grillsaiad lõhega

Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
5. juuni 2021, 06:03

KIIRE AMPS PIKNIKULE | Kevadised grillsaiad lõhega

Soe sai on hea amps kiireks nälja kutsutamiseks või kergeks eineks. Rikkaliku täidisega saiad sisaldavad rohkelt kevadisi köögivilju, rohelisi lehti ja külmsuitsulõhet. Saiu võib valmistada grillil, grillpannil või ka võileivagrillis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
8 tk Ciabatta või juuretisesaia viil
2 spl Või
4 tk Redis
2 tk Rohelise sibula vars
100 g Riivjuust
50 g Spinatilehed
4 spl Majonees
8 tk Külmsuitsulõhe viil

Valmistamine

1. Määri kõik saiaviilud ühelt poolt võiga. Viiluta redised õhukeselt, haki roheline sibul.

2. Pane 4 saiaviilu lauale võipool all. Pane peale riivjuustu, rediseid, spinatilehti, rohelist sibulat, majoneesi, lõheviilud ja riivjuustu.

3. Pane peale täidiseta saiaviilud võipool üleval ja suru tihedalt kokku. Grilli mõlemalt poolt 1-2 minutit kuni saiad on pruunistunud ja krõbedad ning juust sulanud.Suru grillimise ajal saiu pannilabidaga, et need hästi koos püsiksid.