Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
27. mai 2021, 07:26

HEAD KALAPÄEVA! Argine suitsukalasalat

Kerge ja lihtsa argise salati võib iga kell kokku segada, kui isu tekib või nälg näpistab.  Salati saab valmistada valge lihaga kuumsuitsukalast, näiteks  on heik ja tursk sobivad. Võib ka valmistada luksuslikuma salati kasutades lõhet või forelli, mõlemal juhul maitseb see hästi. Ja kui on juba saada varajasi kartuleid, siis need annavad veelgi parema maitse.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Puhastatud kuumsuitsukala
150 g Salatilehed
4 tk Keedetud kartul
8 tk Redis
120 g Kurk
75 g Kapparid
KASTE
1.5 dl Hapukoor
2 tl Kange sinep
1 tk Anšoovisefilee ja veidi konservvedelikku
1 tk Purustatud küüslauguküüs
Must pipar
0.5 tl Agaavisiirup

Valmistamine

1. Sega kastmeks hapukoor, sinep, hästi peeneks hakitud anšoovisefilee ja purustatud küüslauk. Maitsesta anšoovisekonservi vedeliku, pipra ja agaavisiirupiga.

2. Rebi salatilehed väiksemaks, tükelda kartulid. Sega salatilehed ja kartulid, kalla kaste peale ja sega läbi. Pane salatile redise- ja kurgiviilud, kapparid ning kala. Serveeri kohe.