Maasika-rabarberipirukas

Foto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
20. juuni 2021, 11:23

SÖÖ JA NAUDI! Maasika-rabarberipirukas

Suvemagusad maasikad – neist ei saa iial isu täis. Aromaatsed ja maitsvad väikesed punapõsed on täis looduslikke kiudaineid, C-vitamiini ja mineraalaineid, rauasisaldus on aga lausa legendaarne. Nii et söö ja naudi terviseks!

Maasika-rabarberipirukas

Rabarber annab maasikapirukale meeldiva hapuka nüansi, aga piruka võib valmistada ka ainult maasikatega.

10 tk

Valmistusaeg 20 minutit + 30 minutit külmkapis+ 30–35 minutit ahjus

Põhi:

175 g võid

0,75 dl suhkrut

4 dl nisujahu

1 keskmine muna

1 tl vanillisuhkrut

Täidis:

3 muna

300 g hapukoort

2 dl suhkrut

2tl vanillisuhkrut

3 sl vanillikreemipulbrit

400 g maasikaid

150 g rabarbarit

Klopi või suhkruga heledaks vahuks. Lisa muna, jahu ja vanillisuhkur ning hõõru ühtlaseks tainaks. Suru 24–26 cm pirukavormi põhja ja äärtele ja pane 30 minutiks külmkappi.

Klopi lahti munad. Klopi hulka hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja vanillikreemipulber. Lõika maasikad pooleks, suuremad viiludeks ja lao tihedalt põhjale. Haki rabarber ja pane samuti põhjale. Kalla peale hapukooresegu.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit, kuni täidis on tahe. Lase jahtuda.

Maasika-rabarberipirukas

Foto: Jaan Heinmaa