Foto: Helin Tomson-Loik
Naisteleht 26. mai 2021 14:16

  • Enne grillimist lase vorstidel umbes tunnike toasoojas seista, siis ei muutu temperatuur liiga järsult, vorst pruunistub kiiremini ja kest ei lähe nii hõlpsalt katki.

  • Lõika toorvorstid jätkukohtadest lahti. Nii on neid mugavam grillil keerata. Kui jätta vorstijada lahti lõikamata, säilitavad need küll paremini mahlasust, kuid võivad pöörates katki minna.

  • Söed on toorvorstide grillimiseks valmis, kui saad kätt u 4−5 sekundit hõõguvate süte kohal hoida. Sama reegel kehtib kuumuse kohta ka gaasigrillil, ehk siis vali võimalikult madalad kraadid.

  • 'Lao vorstid grillile ühtepidi (mitte risti-rästi), siis on neid mugav mitmekaupa korraga ümber pöörata. Kui vorstid on grillil juba natuke kuuma saanud, kergita neid tangidega korraks grillresti küljest lahti, et vorstide kest vajumisvorpide kohast katki ei läheks.

  • Vorstide pööramiseks kasuta lapikute otstega grilltange või -labidat. Mitte mingil juhul ära löö vorstidesse kahvlit, sest siis torkad kesta katki ja mahl jookseb välja.

  • Jälgi hoolsalt, et vorstid liiga ära ei küpseks, siis kipuvad need kuivad jääma. Keskmine küpsemisaeg jääb 6–10 minuti vahele.