Lihatoidu retseptid

KEVADINE KIIRE ARGIROOG | Spagetid spargli, singi ja tomatiga  

Pille Enden, 24. mai 2021 07:40

Spagetid spargli, singi ja tomatiga

Foto: Jaan Heinmaa
Kevadõhtusse sobiv kiire pastaroog on hea lohutaja tühjale kõhule. Väärtuslikku ja hõrku sparglit, tomateid ja veidi soolaka maitse andmiseks ka vinnutatud sinki sisaldav toit ei sisalda ülemäära kaloreid. Tervislikuma tulemuse saab täisteraspagette kasutades.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g Spargel
100 g Vinnutatud sink nt Parma või Serrano
250 g Kirsstomatid
300 g Spagetid
1 dl Pasta keeduvesi
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 spl Värskelt riivitud sidrunikoor
2 spl Oliiviõli
1 dl Riivitud pecorino või muu kõva juust
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
25 g Pecorino või muu kõva juustu laastud

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 225 kraadini. Murra spargli puitunud varreosa ära. Koori sparglid õhukeselt õhukeselt juurviljakoorijaga.

2. Pane sparglid, singiviilud ja tomatid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahju ülalosas 10 minutit või kuni sparglid on pehmed ja sink krõbe.

3. Tükelda spargel ja murenda sink.

4. Keeda pasta soolakas vees vastavalt pakendil olevale õpetusele al dente. Kurna, kuid hoia 2 dl keeduvett alles.

5. Pane pasta kastrulisse tagasi. Sega hulka u 1 dl (kui vaja siis rohkem) keeduvett, sidrunimahl ja – koor. Lisa spargel, sink, tomatid, oliiviõli ja riivjuust. Maitsesta pipraga ja timmi soolaga maitse sobivaks. Serveeri pecorino laastudega.