Taimetoidu retseptid
16. juuli 2021, 08:13

VÕLUV JA KOSUTAV VAHELDUS | Külm mozzarella-vorm

Eelroaks või ka suupistelauale hästi sobivale tarretatud roale annavad maitset paprika või sidruniga täidetud oliivid, roseepipar ja värske basiilik. See on võluv vaheldus salatile ja sobib hästi ka kergeks lõuna- või õhtusöögiks. 

Koostisosad
500 g Mozzarella (suurte pallide, mitte kirssidena)
3 tk Želatiinileht
70 g Seedripähklid
200 g Maitsestamata toorjuust
200 g Ürditoorjuust
1 punt Basiilik
250 g Paprika- või sidrunitäidisega rohelised oliivid
1 tl Roseepipar + veidi kaunistamiseks

Valmistamine

8-10 tk

1. Võta mozzarella vedelikust välja ja jäta sõelale nõrguma. Pane želatiin külma vee sisse paisuma. Rösti kuumal kuival pannil seedripähklid kergelt üle.

2. Sega toorjuustud kausis pehmeks, lõika basiilikulehed kääridega ribadeks ja sega toorjuustu hulka. Nõruta oliivid, lõika pooleks ja lisa koos roseepipra (võid need sõrmedega kergelt katki suruda) ja suurema osa seedripähklitega toorjuustusegusse.

3. Lõika mozzarella umbes 0,5–0,7 cm paksusteks viiludeks. Kuumuta paar supilusikatäit vett ja sulata selles želatiinilehed. Vala vedel želatiin peenikese nirena ja segades toorjuustu-oliivisegu hulka ja sega hoolikalt läbi.

4. Vooderda piklik keeksivorm toidukilega, jäta servad rippuma – need saad pärast vormi ümber tõmmata. Aseta vormi põhja mozzarella-viilud üksteise kõrvale, tõsta peale pool toorjuustusegust, sellele aseta järgmine mozzarella-kiht ning kata ülejäänud toorjuustuseguga. Kõige peale tõsta viimased mozarella-viilud. Suru kergelt käega allapoole ja kata vorm ümbertringi toidukilega. Tõsta vähemalt paariks tunniks või järgmise päevani külmkappi tahkuma.

5. Enne serveerimist kummuta alusele, eemalda kile, puista peale ülejäänud seedripähklid ja veidi purustatud roseepipart. Lõika mozzarella-vorm märja noaga tükkideks ja paku suupistelaual või külma eelroana koos juuretisesaia, maheda palsamiäädika ja meelepäraste ürtidega.