Kalatoitude retseptid

HEAD KEVADIST KALAPÄEVA! Naadi-suitsuräimesoust 

Tiina Lebane, 20. mai 2021 09:00
Foto: Jaan Heinmaa
Kasuta nutikalt lühikest aega, mil naadid on veel noored ja vallatult krussis. Just praegu tasub mineraalainerikast naati taldrikule tõsta – nii toorelt salatis kui ka kergelt kupatatuna näiteks selle maitsva räimesousti koostises. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 peotäit Noored naadilehed (u 100g)
250 g Suitsuräimed
3 tk Keedetud muna
4 dl Vesi (pluss 1dl)
1 tk Puljongikuubik
0.5 tl Sool
0.5 tl Küüslaugupipar
4 spl Maisitärklis

Valmistamine

1. Loputa naadid ja lõika kääridega ribadeks. Puhasta räimed ja lõika suuremad fileed tükkideks. Koori munad ja lõika suuremateks tükkideks.

2. Lase potis 4 dl vett keema, lisa naadilehed ja puljongikuubik, lase uuesti keema tõusta ja keeda paar minutit. Maitsesta soola ja küüslaugupipraga. Sega maisitärklis 1 dl veega ja samal ajal sousti segades vala potti. Kuumuta keemiseni, siis tõsta pliidilt ära. Lisa räimed ja munad ning sega läbi.

3. Serveeri kohe koos keedukartulite ja värske salatiga.