Foto: Jaan Heinmaa
20. mai 2021, 09:00
HEAD KEVADIST KALAPÄEVA! Naadi-suitsuräimesoust
Kasuta nutikalt lühikest aega, mil naadid on veel noored ja vallatult krussis. Just praegu tasub mineraalainerikast naati taldrikule tõsta – nii toorelt salatis kui ka kergelt kupatatuna näiteks selle maitsva räimesousti koostises.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
3 peotäit Noored naadilehed (u 100g)
250 g Suitsuräimed
3 tk Keedetud muna
4 dl Vesi (pluss 1dl)
1 tk Puljongikuubik
0.5 tl Sool
0.5 tl Küüslaugupipar
4 spl Maisitärklis
Valmistamine
1. Loputa naadid ja lõika kääridega ribadeks. Puhasta räimed ja lõika suuremad fileed tükkideks. Koori munad ja lõika suuremateks tükkideks.
2. Lase potis 4 dl vett keema, lisa naadilehed ja puljongikuubik, lase uuesti keema tõusta ja keeda paar minutit. Maitsesta soola ja küüslaugupipraga. Sega maisitärklis 1 dl veega ja samal ajal sousti segades vala potti. Kuumuta keemiseni, siis tõsta pliidilt ära. Lisa räimed ja munad ning sega läbi.
3. Serveeri kohe koos keedukartulite ja värske salatiga.
Kommentaarid (0)