Klaasimagustoit rabarberi, kohupiima ja tahiiniga.

Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
20. mai 2021, 09:21

KEVADISELT KERGE: klaasimagustoit rabarberi, kohupiima ja tahiiniga

Kui Tallinnas sai alles väikestele rabarberinupsudele loori peale panna, siis Tartumaal vohab aianurkades juba rabarberimets, varred poole randme jämedused ning kõrgudes poolde reide. Aga ei kurda absoluutselt! Seda kiiremini saab ka alates eelmise rabarberihooaja lõpust kogunenud retseptiideid realiseerima hakata.

Tahiinit ehk seesamipastat kulub minu köögis järjest rohkem. Kusjuures mul võttis omajagu aega, enne kui tahiini mulle üldse maitsema hakkas. Purustatud seesami spetsiifiline õline ning mõrkjas maitse võib alguses võõras tunduda, kuid soovitan sel juhul seda mitte päris lusikaga purgist süüa, vaid lasta tal end (imeliselt!) toitudes tõestada. Loe rohkem blogipostitusest siit!

Klaasimagustoit rabarberi, kohupiima ja tahiiniga (4 tk)

  • 200 g rabarberit

  • 150 g vaarikaid

  • 1 tl vanilliessentsi

  • 500 g maitsestamata kohupiimapastat

  • 5 sl vedelat mett, vahtra- või agaavisiirupit

  • 2 sl tahiinit ehk seesamipastat

  • näpuotsatäis soola

  • kaunistamiseks seesamiseemneid, külmkuivatatud vaarikaid

Valmista magustoitu nii:

Blenderda vaarikad ja rabarber ühtlaseks püreeks, jättes mõne vaarika soovi korral ka kaunistamiseks. Noori rabarberivarsi ei pea koorima. Kasuta põhjas olevate teradega blenderit või kannmikserit, mitte saumikserit, mis ei ole rabarberikiudude purustamiseks piisavalt võimas. Sega püree juurde vanilliessents ja 2 sl mett või siirupit. Sega 2 sl mett või siirupit ka kohupiimaga ning ülejäänud 1 sl tahiiniga. Lisa seesamipastale ka näpuotsatäis soola.

Tõsta rabarberi-vaarikapüree kihiti kohupiima- ja tahiinikreemiga nelja magustoidupokaali või klaasi, kaunista seesamiseemnete ning külmkuivatatud ja/või värskete vaarikatega.