Toiduuudised

KEVADISELT KERGE: klaasimagustoit rabarberi, kohupiima ja tahiiniga 

Blogi Jazzinokitchen, 20. mai 2021 09:21

Klaasimagustoit rabarberi, kohupiima ja tahiiniga.

Foto: Blogi Jazzinokitchen

Kui Tallinnas sai alles väikestele rabarberinupsudele loori peale panna, siis Tartumaal vohab aianurkades juba rabarberimets, varred poole randme jämedused ning kõrgudes poolde reide. Aga ei kurda absoluutselt! Seda kiiremini saab ka alates eelmise rabarberihooaja lõpust kogunenud retseptiideid realiseerima hakata.

Tahiinit ehk seesamipastat kulub minu köögis järjest rohkem. Kusjuures mul võttis omajagu aega, enne kui tahiini mulle üldse maitsema hakkas. Purustatud seesami spetsiifiline õline ning mõrkjas maitse võib alguses võõras tunduda, kuid soovitan sel juhul seda mitte päris lusikaga purgist süüa, vaid lasta tal end (imeliselt!) toitudes tõestada. Loe rohkem blogipostitusest siit!

Klaasimagustoit rabarberi, kohupiima ja tahiiniga (4 tk)

  • 200 g rabarberit

  • 150 g vaarikaid

  • 1 tl vanilliessentsi

  • 500 g maitsestamata kohupiimapastat

  • 5 sl vedelat mett, vahtra- või agaavisiirupit

  • 2 sl tahiinit ehk seesamipastat

  • näpuotsatäis soola

  • kaunistamiseks seesamiseemneid, külmkuivatatud vaarikaid

Valmista magustoitu nii:

Blenderda vaarikad ja rabarber ühtlaseks püreeks, jättes mõne vaarika soovi korral ka kaunistamiseks. Noori rabarberivarsi ei pea koorima. Kasuta põhjas olevate teradega blenderit või kannmikserit, mitte saumikserit, mis ei ole rabarberikiudude purustamiseks piisavalt võimas. Sega püree juurde vanilliessents ja 2 sl mett või siirupit. Sega 2 sl mett või siirupit ka kohupiimaga ning ülejäänud 1 sl tahiiniga. Lisa seesamipastale ka näpuotsatäis soola.

Tõsta rabarberi-vaarikapüree kihiti kohupiima- ja tahiinikreemiga nelja magustoidupokaali või klaasi, kaunista seesamiseemnete ning külmkuivatatud ja/või värskete vaarikatega.

Samal teemal

16.05.2021
Sellega saab hakkama igaüks: lihtne kaerahelbe-purukook rabarbriga
14.05.2021
NÄDALA KOOK! Rabarberi-mannakook rabarberisiirupiga
13.05.2021
IMELINE KOOSLUS: martsipanisel põhjal rabarberikook
24.04.2020
RABARBER TÕSTAB PEAD! Kaks põnevat hoidist, mida julgelt katsetada tasub!