Väikesed muna-riisipirukad karulauguga
Foto: Jaan HeinmaaTÖÖLE VÕI PIKNIKULE KAASA! Väikesed muna-riisipirukad karulauguga
Koostisosad
300 g Lehttainas
TÄIDIS
1 dl Pudrusiis
6 dl Vesi riisi keetmiseks
3 tk Keedetud muna
2 dl Karulaugulehed
5 spl Majonees
2 spl Hakitud till
Sool
Must pipar
Muna määrimiseks
Valmistamine
16 tk
1. Pane pestud riis kastrulisse ja kalla peale külm vesi. Kuumuta keemiseni ja hauta pehmeks. Selleks kulub u 30 minutit. Lase jahtuda.
2. Sega riis, hakitud munad ja karulauk. Sega hulka majonees ja hakitud till ning maitsesta soola ja pipraga.
3. Rulli tainas 2-3 mm paksuseks plaadiks ja lõika ruutudeks või ristkülikuteks. Pane iga tainatüki ühele poolele 1-2 sl täidist, keera täidiseta pool peale ja suru ääred kahvli abiga tihedalt kinni.
4. Määri pealt munaga. Küpseta 220-kraadises ahjus 15-17 minutit või kuni pirukad on kuldpruunid.
Kommentaarid (0)