Väikesed muna-riisipirukad karulauguga

Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
19. mai 2021, 07:25

TÖÖLE VÕI PIKNIKULE KAASA! Väikesed muna-riisipirukad karulauguga

Krõbeda lehttainast ümbrise ja pehme sisuga pirukad on nauditavad kohvi või tee kõrvale, neid on hea tööle kaasa võtta või piknikukorvi panna. Karulaugu asemel  võib täidisesse panna ka muid kevadisi väekaid söödavaid umbrohulehti või spinatit. Siis võiks lisada ka 1-2 purustatud küüslauguküünt.

Koostisosad
300 g Lehttainas
TÄIDIS
1 dl Pudrusiis
6 dl Vesi riisi keetmiseks
3 tk Keedetud muna
2 dl Karulaugulehed
5 spl Majonees
2 spl Hakitud till
Sool
Must pipar
Muna määrimiseks

Valmistamine

16 tk

1. Pane pestud riis kastrulisse ja kalla peale külm vesi. Kuumuta keemiseni ja hauta pehmeks. Selleks kulub u 30 minutit. Lase jahtuda.

2. Sega riis, hakitud munad ja karulauk. Sega hulka majonees ja hakitud till ning maitsesta soola ja pipraga.

3. Rulli tainas 2-3 mm paksuseks plaadiks ja lõika ruutudeks või ristkülikuteks. Pane iga tainatüki ühele poolele 1-2 sl täidist, keera täidiseta pool peale ja suru ääred kahvli abiga tihedalt kinni.

4. Määri pealt munaga. Küpseta 220-kraadises ahjus 15-17 minutit või kuni pirukad on kuldpruunid.