Foto: Siim Vahur
Vegan toidud
18. mai 2021, 09:53

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Maru Metspalu nori-spinati pannkoogid rebitud kaeraga

Chefs for Change saadiku Maru Metspalu merehõnguline pannkook ingveri ja värske tšilli teravusega pakub põnevaid maitseid pikaks brunchiks.

Vaja läheb

  • Kikerhernejahu 100 g

  • Santa Maria sool 0,3 tl

  • Santa Maria kurkum 0,3 tl

  • Norileht 2 tk

  • Vesi 300 ml

  • Spinat 50 g

  • Gold&Green rebitud kaer 180 g

  • Santa Maria Teriyaki kaste 1,5 spl

  • Laim 1 tk

  • Santa Maria vasabi-seesami maitseainesegu 0,5 tl

  • Serveerimiseks pomelo, tšilli, marineeritud ingver, koriander

  • Valmistamine:

1. Mõõda blenderisse kikerhernejahu, sool, kurkum, vesi ning haki kääridega peenemaks ka norileht. Blenderda koostisosad ühtlaseks taignaks, vala pudelisse ning pane külmikusse tahenema.

2. Prae rebitud kaer õliga krõbedaks, maitseks lisa pisut soolast Teriyaki kastet (ole ettevaatlik, sest soola on ka vasabi-seesami maitseaines), laimimahla ning vasabi-seesami maitseainet.

3. Küpseta pannkoogid tulisel pannil vähese õliga mõlemalt poolt. Taignast saab kaheksa kuni kümme pisemat või neli suurt pannkooki.

4. Serveeri pannkoogid värsketele salatilehtedele tõstetud rebitud kaera, pomelo või roosa greibi, marineeritud ingveri, koriandri ning värskete imeõhukeste tšilliviiludega.

  • Rebitud kaera leiab Prismadest ja Kaupmehest (Gold&Green kaubamärgi all), võib asendada muu meelepärase taimse valguga