Vastupandamatud mandli-martsipani küpsisedFoto: Evelin Ilves
Gluteenivabad retseptid
16. mai 2021, 07:04

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Vastupandamatud mandli-martsipani küpsised (1)

Mulle lihtsalt meeldib martsipan. Ükskõik, millisesse maiusesse seda lisada, kohe saab tulemus kordades parem. Martsipanimasse on väga erineva koostisega, seega tuleb ostes olla tähelepanelik ja kindlasti lugeda etiketilt, mis sinna lisatud on. Kui mandlimass on alla 20%, siis ma pigem jätaksin ostmata. Ka glükoosi-fruktoosi siirupiga tehtud tooted tasub oma tervise huvides poodi jätta. Aga üks hea ports Lübecki martsipani teeb küll imet!

40-50 tk

Vaja läheb:

  • 400g martsipanimassi
  • 250g mandlilaaste
  • 75g võid
  • 3 muna
  • näpuotsaga soola

Tee nii:

Riivi jämeda riiviga mandlimass suuremasse kaussi. Sulata või ja sega mandlimassi hulka. Seejärel löö sinna ükshaaval munad ja pane näpuotsaga soola, et magus maitse eriti hästi esile tuleks. Sega kõik hoolega läbi ühtlaseks massiks. Kõige lõpuks sega sisse mandlilaastud – sega on kõige mugavam teha kätega.

Pane ahi 220C sooja. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile dessertlusikaga parajad hunnikud – just nii suured, kui sinu arvates üks ideaalne küpsisesuutäis olema peab – nad võivad olla päris väiksed või hoopis peopesa suurused.

Küpseta 220c juures umbes 10 min või nii kaua, kui küpsised kuldpruuniks värvuvad. Ole tähelepanelik, see kõik võib käia ka päris kiiresti, kui oled teinud pisikesed küpsised. Naudi meeletult mõnusat magusust, mis sobib ideaalselt musta kohvi või tumedamat sorti teega.

Armastust teie südameisse ja padadesse!