Võileivade retseptid

MIDAGI HEAD ARGIHOMMIKUSSE | Kolme näoga võileib  

Tiina Lebane, 17. mai 2021 08:32
Miks kolme näoga? Aga sellepärast, et üheks näoks on pikantne sinihallitusjuust (vali pehmem ja kreemjam sort!), teiseks magus ja mahe õuna-sibulahautis ning kolmandaks krõbe ja soolane peekon. Kõik äratuntavalt oma maitsega, aga oi kui head kolmekesi koos rukkileivaviilul! 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Väike sibul
2 tk Väike õun
Värske tüümian
Suhkur maitse järgi
1 pk Toorsuitsupeekoni kuubikuid (140g)
4 tk Suur rukkileivaviil
4 tk Sinihallitusjuustu viil

Valmistamine

1. Koori sibul ja üks õun ning haki hästi väikesteks tükkideks. Nopi hulka natuke tüümianilehti ja tõsta kõrvale.

2. Prae peekonikuubikud keskmisel kuumusel parajalt krõbedaks, tõsta pannilt ära ja hauta pannile jäänud peekonirasvas sibula-õunatükke umbes 5 minutit, maitsesta õige vähese suhkruga.

3. Aseta igale leivaviilule suur tükk sinihallitusjuustu, ports peekonikuubikuid ja õuna-sibulahautist. Lõika teine õun õhukesteks viiludeks ja aseta need koos tüümianivartega leibadele.