Ahjuräimerullid magus-vürtsika tšillikastme ja hapukooregaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
13. mai 2021, 09:20

KEVADINE KALAPÄEV | Ahjuräimerullid magus-vürtsika tšillikastme ja hapukoorega

Taas hakkab kätte jõudma kevadräimede aeg ja üha sagedamini leiab värsket räimefileed ka kaupluste kalaletist. Selle roa jaoks läheb vaja pisut sõrmeosavust fileede rullikeeramiseks, kastme segad kokku peaaegu „purgist“ ja edasi valmib kala juba ahjus ise.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 45 minutit ahjus

Koostisosad
500 g Räimefilee
1.5 tl Sool
1 tl Valge pipar
Värske till
250 g Hapukoor 10%
0.5 dl Ürtidega tomatipasta (või ketšup)
0.5 dl Magus tšillikaste
1 tk Väike sidrun
0.5 tl Sool

Valmistamine

1. Soovi korral lõika kääridega seljauimed ära. Aseta fileed nahaga poolega küpsetuspaberile ning puista peale soola, pipart ja hakitud värsket tilli. Keera fileed sabaotsast alates rulli ja aseta üksteise kõrvale õliga määritud ahjuvormi.

2. Sega hapukoore hulka tomatipasta ja tšillikaste. Riivi sidrunikoor ja pressi mahl välja ning lisa mõlemad kastmesse, maitsesta vähese soolaga. Vala kaste räimerullidele ja küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit, kata vorm fooliumiga ja küpseta veel 15 minutit.

3. Puista roale ohtralt tilli ning paku kõrvale kuumi keedukartuleid ja värsket rukkileiba.