Toiduuudised
13. mai 2021, 13:32

IMELINE KOOSLUS: martsipanisel põhjal rabarberikook

Martsipan ja rabarber sobivad omavahel imeliselt kokku. Sel korral ei ole martsipani lisatud koogi kattesse, vaid hoopis muredasse taignapõhja.

Paar nõuannet koogi valmistamiseks:

  • Võimalusel osta vähemalt 50% mandlisisaldusega martsipani, mitte sellist, kus mandlisisaldus jääb kahega algavasse numbrisse.

  • Martsipani on kergem riivida, kui hoiad seda eelnevalt sügavkülmas.

  • Kasuta koogis kandilises pakendis ricotta't, mitte ricotta-kreemi.

  • Lase koogil enne söömist korralikult jahtuda.

Martsipanisel põhjal rabarberikook

Martsipanine gluteenivaba muretainas:

  • 85 g võid

  • 170 g kaerajahu

  • 0,5 tl soola

  • 100 g mandlimartsipani

  • 1 muna

Täidis:

  • 100 g hapukoort

  • 600 g ricotta't

  • 3 muna

  • 1 tl vanillisuhkrut

  • 120 g suhkrut

  • 1 sl tärklist

  • 1 laim

  • 400 g rabarberit

  • väike peotäis mandlilaaste

Valmista kooki nii:

Blenderda külmad võitükid jahu ja soolaga ühtlaseks puruks, lisa riivitud martsipan ja muna ning sõtku tainaks. Suru tainas ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja, täksi kahvliga auguliseks ning pane pooleks tunniks külmkappi tahenema. Küpseta põhja 180 kraadi juures pöördõhuga 15 minutit, kuni põhi on helekuldne.

Klopi hapukoor ricotta, munade, vanilli, suhkru ja sõelutud tärklisega ühtlaseks. Lisa laimi riivitud koor ja mahl ning vala kreem põhjale. Puista peale hakitud rabarber ja mandlilaastud ning küpseta 180 kraadi juures ilma pöördõhuta 45–50 minutit, kuni täidis on tahenenud, kuid keskelt võdiseb veel veidi. Rabarber ajab küpsedes mahla välja, kuid see imendub jahtudes täidisesse, muutes selle veelgi mahlasemaks, nii et ole kannatlik ning lase koogil enne söömist korralikult maha jahtuda.

Loe blogipostitust siit!