RETSEPTISOOVITUSI JÜRI RATASELE | Pingete mahasöömine on kaunis kunst, mis parima tulemuse nimel tuleks koos luua
Koos söögitegemine on üks lõõgastavamaid ja ühendavamaid tegevusi üldse. Lisaks on saavutusrõõm üsna kiiresti tulemas – tulemusi näed ja maitsed kohe. Maitsmine on aga üks olulisemaid viise, kuidas me maailma kogeme.
Mitmed uuringud on näidanud, et koos lastega kokkamine parandab nende enesekindlust, loovust, arusama oma juurtest, uudihimu, koostöötamise võimekust ja kokkukuuluvust. Lisaks on uuringud kinnitanud, et kokkamine annab baasteadmised matemaatikast. Rõhutatakse, et see ei kehti ainult laste kohta, vaid ka täiskasvanute puhul. Kõlab ju nagu midagi sellist, millest eelmine mis tahes valitsus võinuks kasu saada?
Niisiis, pakume välja eelmistele ja tulevastele valitsustele 10 retsepti, mida koos valmistada. Alati pole vaja maksumaksja raha eest kalleid restorane külastada – kuigi ka horeca sektor on väärt toetamist. Mõnikord võiks murdosa maksumuse eest roa seltskonnaga ise valmis kokata. Seda enam, et Stenbocki õuemajakeses on kuulduste kohaselt lisaks peoruumidele ka köök täiesti olemas...
Klikka retseptil: Suitsutatud sea välisfilee tainas
Näeb peen välja, aga tegelikult pole sugugi raske teha. Igaüks saab midagi: kes keedab spinatit, lõikab liha või rullib tainast. Suitsuliha on konservatiivne maatoit kah veel.
Klikka retseptil: Siidris hautatud seapõsed
Ratase valitsuse rahandusminister
Martin Helme rääkis enne saates "Tähtede hõbelusikas", et üks tema kulinaarseid elamusi oli veisepõsk. See aga tahab veidi kaua haudumist saada. Niisiis soovitaks hoopis seapõske. Saab ka väga maitsev ja hõrk, eriti kui kasutada hautamiseks siidrit.
Klikka retseptil: Klassikaline Eesti ühepajatoit
Ühepajatoit on hea, kui inimesed on nugade peal – hakkimine sujub topeltkiiresti ja siis on pinged maas ning kõhud täis. Lisa siia koostisosasid enda äranägemise järgi.
Klikka retseptil: Minipitsad
Kommentaarid (0)