NÄLG NÄPISTAS: Isegi presidendi vastuvõtu külalised käisid pärast uhket pidu Circle K-s hot dog'i ostmas.

Foto: Robin Roots
Toiduuudised
12. mai 2021, 10:58

483 HOT DOG’I! Ratase restoraniarve eest saaks söönuks terve hord näljaseid pidulisi (150)

Eesti Ekspress avalikustas Jüri Ratase ja tema delegatsiooni luksusliku Saaremaa visiidi, kus endine peaminister ja tema kolm kaaskondlast nautisid muu hulgas õhtusööki Pädaste mõisa restoranis Alexander. Nelja inimese õhtusöögi arve – mille tasus muidugi riigikantselei – oli koos sellelt tasutud erisoodustusmaksuga 1280 eurot. Mis sel õhtul menüüs oli, lakooniliselt arvelt ei selgu ning osalejad ei mäleta. Kui palju toitu aga mitte nii peentest restoranidest selle summa eest soetada saaks? Lihtne vastus – palju!

Kes poleks vanadel headel peoaegadel haaranud varahommikul Circle K tanklast näppu frankfurterit? Või kui selle hot dog'i nime hääldamiseks enam jaksu ei jagunud, siis „kabanoss“ suudeti ikka öelda. Kuumi viinerisaiu saaks Circle K-st 1280 euro eest 483 tükki.

Kui hot dog'i järele ei isuta, vahest siis üks McDonaldsi juustuburger? Mis üks! Selle raha eest saaks neid 853 tükki. KFC fännid saaks autosse laduda aga lausa 142 kanatiivaämbrit.

Chopsticksist saaks soodsa hiina toidu armastaja 272 karpi kevadrulle või 246 portsu kanaga nuudleid. Peetri Pizzast saaks ligi haarata 82 suurt perepitsat.

Praegu agaralt poodide ees ja sees tegutsevatelt maasikamüüjatelt saaks selle rahaga soetada 256,5 kilo Kreeka päritolu maasikmarju.

Coffee IN-ist saaks tellida 492 caffè latte't.

Aga midagi ka gurmaanidele! Kaubamaja köögist saaks selle raha eest 42,7 kg graavilõhefileed või 49,2 kg hiidkrevetisabasid tšillimarinaadis. Selveri köök väljastaks 80 maasuitsusingiga võileivatorti või 3846 heeringasuupistet mustal leival.

Isegi kui eelistada õhtusööki vedelal kujul, saaks selle raha eest liiga palju. Näiteks 920 pooleliitrist purki Saku Kulda või 170 sama mahuga pudelit Viru Valget.

Head isu!