KARULAUGU HIILGEAEG! Proovi järele: vegan karulaugupesto
Paar megahead kombot on näiteks:
- kolmevärviline kinoa + Edamame oad + tofu + karulaugupesto
- pasta + lehtkapsas + kirsstomatid + karulaugupesto + serveerides peale kvaliteetset ricotta't ja oliiviõli
- 1 : 1 hapukoor + karulaugupesto – sobib absoluutselt igale poole
- kõht-on-megatühi-aga-toit-alles-valmib kiireks ampsuks võta juustuviil, määri sellele lusikatäis karulaugupestot, keera rulli ja snäki
Lisaks klassikalisemale karulaugupestole, kuhu lisan juustu, teen vahel täistaimset pestot, mis maitseb samuti igati ideaalselt. Pestos võid päevalilleseemnete asemel kasutada ka näiteks mandleid, India pähkleid või pooleks päevalille- ja kõrvitsaseemneid. Kel rahakott lubab ja kui leiad värskeid piinia- ehk seedermänniseemneid, siis sobivad pestosse hästi ka need.
Sool lisa pestole alati viimasena, sest nii juust kui ka taimses variandis kasutatav maitsepärm lisavad soolakust. Retsept on 100 g karulaugu kohta ning sellest saad väikese purgi pestot. Hea saagi korral kahe-kolmekordista kogused.
Vegan karulaugupesto
- 100 g karulauku
- 40 g päevalilleseemneid
- 50–70 g kvaliteetset külmpressi oliiviõli
- 0,5–1 tl soola
- värskelt jahvatatud musta pipart
- 15 g ehk u 3 sl maitsepärmi
Valmista pestot nii:
Pese ja kuivata karulaugulehed, mõõda koos päevalilleseemnete ja 50 g oliiviõliga blenderisse. Surista kas täiesti püreeks või jäta pesto soovi korral veidi tükiliseks. Lisa soovi korral oliiiviõli, kuni saad meelepärase konsistentsi. (Pildil olev tihkema tekstuuriga pesto on tehtud 50 g õliga.) Lisa maitsepärm ja mõned keerud musta pipart, surista korra uuesti läbi ja timmi viimasena maitse soolaga paika.
Loe blogipostitust siit!
Kommentaarid (0)