Toiduuudised
10. mai 2021, 09:40

Kodukirja köögiuudised mais: toidulauale jõuavad tõelised vitamiinipommid

Kevad tuleb kööki rabarberi ja karu­lauguga, naadi ja spargliga, redise ja kuusevõrsetega, mis pakatavad värskusest ja toovad toidulauale värvi. Neid vitamiinipomme tasub toitudes kasutada igal võimalusel.

300 maitsvat retsepti
Lia Virkus on oma uude raamatusse “Minu parimad. Lihtsad kodused toidud ja küpsetised” kogunud 300 toimivat lemmik­retsepti eri eluetappi­dest. Ideed lastega peredele on pärit ajast, mil Lia lapsed veel kodus kasvasid ning lihtsad, kiired, hästi paika timmitud toidud olid asendamatud. Nende kõrvalt leiab hiljutisi lemmikuid viimastest, kalli kaasaga kahekesi elatud aastatest. Lia ütleb, et ajaga on tema suhtumine toidusse muutunud teadlikumaks ja retseptid tervisesõbralikumaks, ainult tema kirg küpsetamise vastu on jäänud muutumatuks. 

Max&Mooritsi kanaliha 
Max&Moorits, mis tuntud oma maitsvate lihatoodete poolest, pakub sel suvel grillimiseks kana. Tootevalikust leiab kana põnevas ploomimarinaadis ja klassikalises äädikamarinaadis šašlõkke, grillvorste ning jogurti-­karulaugumarinaadis kanafileed. Kõik tooted on vähese rasvasisaldusega, valgurikkad ja tervislikud ning neid on lihtne ja mugav valmistada.

Innovatsioon Stockmanni toiduosakonnas
Stockmanni toiduosakonnas on võetud igapäevaselt kasutusele ultraviolettkiirgusel põhinev toidukarpide puhastamise seade Violetta. Koostöös Tehnikaülikooliga loodud seade teeb omas vallas revolutsiooni: 8 sekundiga puhastab see kliendi korduvkasutatava toidukarbi bakteritest ohutult ja tõhusalt. Kõik sai alguse Stockmanni klientide ettepanekust pakendada toitu kaasa nende endi toidukarpidesse, et säästa loodust, vähendada ühekordsete pakendite kasutust ning nautida maitsvat, kvaliteetset ja tervislikku toitu. Foto: Nikita Turok

2021. aasta toidupiir-kond on Põhja-Eesti
Mais võtab maitsete aasta teatepulga Läänemaalt ja Haapsalult üle Põhja-Eesti. Algab toiduaasta “Paepealsed maitsed”, mille märksõnad on iseloomulikud just meie põhjapoolsetele rannamaadele: kartul, oder, kala, viin, lilled ning suveköögid ja triiphooned. Põhja-Eesti maitsete aasta ootab külastajaid põnevatele toidukultuuri sündmustele, kooskokkamise õpitubadesse, avatud triiphoonete, terrasside ja verandade päevadele. Vihjeid leiab veebilehelt „Põhja Eesti kohalik toit“.

Kohalik kaup otse tootjalt 
Membo äpi kaudu või e-poest saab mugavalt ja lihtsalt tellida kaupa otse tootjalt. Kaup saabub nii värskena kui võimalik ja tuuakse mugavalt otse koju. Membost tellides saab toetada kohalikke tootjaid ja soetada häid Eesti asju. Vaata lisa membo.ee