
Vaja läheb:
- 300 g rabarbrit
- 1 suurem punane sibul
- 1 tšillipiprakaun
- pisut vett poti põhja
- 200 g rafineerimata roosuhkrut
- 0,5 tl musta jahvatatud pipart
- 0,5 tl jahvatatud kaneeli
- 0,25 tl (Himaalaja roosat) soola
- 2 sl mahedamaitselist õunaäädikat
Keeda moosi nii:
1. Koori ja haki rabarber, tšilli ja sibul.
2. Pane poti põhja veidike vett ja keeda viljad madalal tulel, aeg-ajalt segades, pehmeks. Poole keemise peal lisa maitseained: suhkur, pipar, kaneel, sool. Just roosuhkur on hea, sest jätab maitse mõnusalt karamellise.
3. Keeda moosi veel umbes 30 minutit, kuni konsistents muutub ühtlaselt tummiseks. Siis lisa õunaäädikas. Keera tuli ära ja sega moosi veel mõnda aega, et äädikas seguneks. Kui soovid särtsakamat moosi, lisa nüüd tšillit juurde.
4. Vala moos lehtri abiga eelnevalt steriliseeritud purkidesse ja sulge õhukindlalt.
Retsepti järgi saad kolm 120 ml purki mõnusat juustumoosi!
Kasuta pisikesi purke
Kõige mugavam on panna moos mitmesse pisikesse purki, sest nii saab moos ühekorraga ära söödud ega teki olukorda, kus külmkappi koristades leiad mitmeid poolikuid purke, millega ei ole peale äraviskamise mitte midagi teha.
Kommentaarid (0)