Toiduuudised

ESIMESED HOIDISED | Juustumoos rabarbriga 

Jana Olesk, ajakiri Nipiraamat, 22. mai 2021 09:11
Foto: Jana Olesk
Juust on populaarne ja mõnus näks nii pidulauale kui ka õhtuseks nautimiseks koos kallitega. Seda naudingut on tore vürtsitada mõne omatehtud hõrgu moosiga. See särtsakas moos sobib ülihästi mahedate valgehallitusjuustude juurde, aga ka grillihooaja avapeol lihakõrvaseks.

Vaja läheb:

  • 300 g rabarbrit
  • 1 suurem punane sibul
  • 1 tšillipiprakaun
  • pisut vett poti põhja
  • 200 g rafineerimata roosuhkrut
  • 0,5 tl musta jahvatatud pipart
  • 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  • 0,25 tl (Himaalaja roosat) soola
  • 2 sl mahedamaitselist õunaäädikat

Keeda moosi nii:

1. Koori ja haki rabarber, tšilli ja sibul.

2. Pane poti põhja veidike vett ja keeda viljad madalal tulel, aeg-ajalt segades, pehmeks. Poole keemise peal lisa maitseained: suhkur, pipar, kaneel, sool. Just roosuhkur on hea, sest jätab maitse mõnusalt karamellise.

3. Keeda moosi veel umbes 30 minutit, kuni konsistents muutub ühtlaselt tummiseks. Siis lisa õunaäädikas. Keera tuli ära ja sega moosi veel mõnda aega, et äädikas seguneks. Kui soovid särtsakamat moosi, lisa nüüd tšillit juurde. 

4. Vala moos lehtri abiga eelnevalt steriliseeritud purkidesse ja sulge õhukindlalt.

Retsepti järgi saad kolm 120 ml purki mõnusat juustumoosi!