Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
15. mai 2021, 09:52

KUI GRILLIMISEKS NAPIB AEGA | Röstitud lillkapsa salat barbeque-kanaga

Esimesed soojad ja sumedad ilmad kutsuvad küll õue, aga kui argiõhtul ei ole grillimiseks aega, saad kanale grillihooaja maigu ka lihtsa barbeque-kastmega. Röstitud lillkapsa, kurgi ja salatirohelise kooslus sobib imehästi ka grill-liha, ahjuprae või pannikuuma näinud karbonaadi kõrvale.

Vaja läheb (neljale):

  • 1 keskmine lillkapsas
  • ⅔ pikka kurki
  • 3 suurt peotäit salatirohelist, näiteks tilli, spinatit, peterselli, rohelist sibulat
  • 500 g kanafileed või kanakintsuliha
  • 0,5 dl meelepärast barbeque-kastet

Lisaks:

  • 6 sl oliiviõli
  • 1 sl õunaäädikat või sidrunimahla
  • soola-pipart

Valmista rooga nii:

1. Lõika lillkapsas õisikuteks, sega 2 sl oliiviõliga ja maitsesta soolaga. Rösti lillkapsast 180kraadises ahjus 20 minutit, kuni kapsas on jumekas ja peaaegu pehme.

2. Samal ajal tükelda kana: fileed paariks-kolmeks tükiks, kintsuliha pooleks. Kanale marinaadi tegemiseks sega 2 sl õli barbeque-kastmega. Kalla marinaad kanale ja sega korralikult läbi.

3. Prae kanatükid pannil igast küljest kuldseks, kata kaanega ja lase mõni minut haududa, kuni liha on ka seest küps.

4. Salati jaoks viiluta kurk suupärasteks tükkideks ja sega suures kausis salatirohelise ning lillkapsaga.

5. Salatile kastme tegemiseks vispelda 2 sl õli äädika või sidrunimahlaga ja maitsesta soola-pipraga. Siis sega kaste salatiga läbi.

6. Viiluta liha, sega salatisse ja serveeri kohe.

Toit valmib 40 minutiga!