Toiduuudised

KUI GRILLIMISEKS NAPIB AEGA | Röstitud lillkapsa salat barbeque-kanaga 

Kristi Rebane, 15. mai 2021 09:52
Foto: Kristi Rebane
Esimesed soojad ja sumedad ilmad kutsuvad küll õue, aga kui argiõhtul ei ole grillimiseks aega, saad kanale grillihooaja maigu ka lihtsa barbeque-kastmega. Röstitud lillkapsa, kurgi ja salatirohelise kooslus sobib imehästi ka grill-liha, ahjuprae või pannikuuma näinud karbonaadi kõrvale.

Vaja läheb (neljale):

  • 1 keskmine lillkapsas
  • ⅔ pikka kurki
  • 3 suurt peotäit salatirohelist, näiteks tilli, spinatit, peterselli, rohelist sibulat
  • 500 g kanafileed või kanakintsuliha
  • 0,5 dl meelepärast barbeque-kastet

Lisaks:

  • 6 sl oliiviõli
  • 1 sl õunaäädikat või sidrunimahla
  • soola-pipart

Valmista rooga nii:

1. Lõika lillkapsas õisikuteks, sega 2 sl oliiviõliga ja maitsesta soolaga. Rösti lillkapsast 180kraadises ahjus 20 minutit, kuni kapsas on jumekas ja peaaegu pehme.

2. Samal ajal tükelda kana: fileed paariks-kolmeks tükiks, kintsuliha pooleks. Kanale marinaadi tegemiseks sega 2 sl õli barbeque-kastmega. Kalla marinaad kanale ja sega korralikult läbi.

3. Prae kanatükid pannil igast küljest kuldseks, kata kaanega ja lase mõni minut haududa, kuni liha on ka seest küps.