PAKATAB ENERGIAST: kreveti-sparglisalat õuntega
Vaja läheb (kolmele-neljale eelroaks):
- 400 g hiidkrevette
- 300 g sparglit
- 1 suur või 2 väiksemat hapukat õuna
- 4 peotäit rohelist salatit
- toorete krevettide puhul praadimiseks õli
Kaste:
- 4 sl külmpressitud oliiviõli
- 1 sl õunaäädikat
- 1 sl teralist sinepit
- 1 sl mett
- soola-pipart
Valmista salatit nii:
1. Kui kasutad tooreid krevette, eemalda neilt pea ja koori krevetid, jättes saba alles. Eemalda noaotsa abil ka must soolikas, mis jookseb piki kreveti selga. Kuumuta pannil õli ja prae krevette mõlemalt poolt umbes minut aega, kuni krevetid on roosad.
2. Eemalda sparglivarte alumine, puitunud osa, võttes sparglivarrel ühe käega keskelt kinni, teise käega hoides juurepoolsest otsast. Painuta sparglit, kuni vars ise õigest kohast murdub. Keeda varsi 4−5 minutit, kuni need on peaaegu pehmed. Nõruta spargel ja loputa külma vee all, et säilitada varte erkroheline värv. Haki sparglid 3 cm juppideks.
3. Lõika õun tikkudeks. Pese ja nõruta salatilehed.
4. Salatile kastme tegemiseks vispelda kõik kastmeained ühtlaseks. Seejärel sega kaste suures kausis salatiga ja serveeri kohe.
Salat valmib 15 minutiga!
Veel mõtteid spargli serveerimiseks
Et nautida spargli enda suurepärast õrna maitset, sobita sparglit väheste lisandite ja puhaste maitsetega.
Serveeri sparglit näiteks:
- pošeeritud muna ja peekoniga;
- Hollandi kastmega;
- köögivilja kreemsupis;
- lehttainapõhjal lahtisel pirukal;
- liha kõrval kergelt grillituna;
- parmesanilaastude ja koduse pestoga;
- kodujuustu, röstitud seemnete ja ürdiõliga.
Kommentaarid (0)