Küpsetised

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Maasikas. Rabarber. Martsipan. Maruhea maius! 

Evelin Ilves, 2. mai 2021 08:50
Rabarberi-maasika koogitükikeFoto: Unsplash
Maasikaletid punetavad, rabarberil on ninad väljas. Aeg on panna ahju üks kõige suussulavam kevadine kombo:

6 -le

Vaja läheb:

Täidiseks:

  • 800g rabarberit
  • 500g maasikaid
  • 2spl tärklist
  • 1,5dl roosuhkrut
  • 1,5dl mandlilaaste, röstitud

Taignaks:

  • 1 kl spelta-või kaerajahu
  • 1kl jämedaid kaerahelbeid
  • 1/2 kl suhkrut (võib olla rohkem, kui serveerid ilma jäätiseta)
  • 1tl jahvatatud kardemoni
  • 200g martsipanimassi (mida rohkem mandleid, seda parem)
  • 150g taluvõid

Täidiseks

koori ja viiluta rabarber võiga määritud koogivormi põhja 1 cm paksusteks tükkideks.

Poolita või neljasta maasikad ja lao rabarberitele.

Sega suhkur ja tärklis ühtlaseks ning puista maasikatele.

Taignaks

sega jahu ja kaerahelbed suhkru ja kardemoniga.

Riivi või pudista sisse martsipanimass ja sega jahuga. Haki segusse külm või.

Näpi kiiresti purumassiks – et või ei jõuaks sulada! Raputa segu maasikatele, kõige peale puista mandlilaaste.

Küpseta 200C juures ca 25 min. Jälgi, et mandlilaastud ära ei kõrbeks!

Serveeri soojalt jäätise, vahukoore või vaniljekreemiga! Imehea ja kevadiselt kreftine maius!