KollaažFoto: 7 x Jaan Heinmaa, Merrit Kiho, Krõõt Tarkmeel
Toidutare 6. mai 2022 13:51
Talgutoit ei ole mingi peavalu, kui pead silmas kolme tähtsaimat asja: seda peaks olema palju, kerge soojas hoida ning maitsega, mis meeldib võimalikult paljudele. 

Niisiis, ei mingit eksperimenteerimist, vaid rõhu vanadele tuntud maitsetele, nagu näiteks pajaroogadele ja suppidele. 

Ning kindlasti ära unusta teha suurt plaaditäit magusat kooki! Sest see paneb päevale tõeliselt toreda ja mõnusa punkti.

Klikka retseptil: Talgusupp südame, suitsuliha ja kruupidega 

Talgusupp südame, suitsuliha ja kruupidega  Foto: Jaan Heinmaa

Kuum tummine supp on just õige talguroog ja maitseb peale töötegemist imehästi. Kõrvale sobib parajalt paks leivakäär.

Klikka retseptil: Ühepajatoit hakkliha ja tangudega 

Ühepajatoit hakkliha ja tangudega 

Selles pajaroas on kartulite asemel kasutatud tangu, lisaks köögivilju ja hakkliha. Kes soovib, võib maitsestada rooga ka värske basiiliku ja küüslauguga.

Klikka retseptil: Potilasanje 

Potilasanje 

Klikka retseptil: Kevadine talgukook rabarberite ja mustade ploomidega 

Kevadine talgukook rabarberite ja mustade ploomidega 

Seda kooki saab teha ka käepäraste vahenditega, kui rabarberid on veel pisikesed ja musti ploome ei leidnud. Täidisesse võid tühjendada ka meelepärase moosipurgi põhja. Eriti mõnus tuleb see pohlamoosiga!

Klikka retseptil: Moosiga purukook 

Moosiga purukook 

Purukook tuleb kõige parem hapuka pohlamoosiga, aga kasutada võib ka teisi keediseid. Vahel valmistas vanaema seda isegi kohupiimaga, maitses samuti hää.