Pehmed mandli-šokolaadiküpsised.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
29. aprill 2021, 09:39

MEENUTADES PRÄÄNIKUID: pehmed mandlijahu-šokolaadiküpsised

Need lihtsad mandlijahuga šokolaadiküpsised on gluteenivabad ja jäävad ka jahtunult pehmeks, meenutades präänikuid. Küpsised on õrna suussulava tekstuuriga, kuid tummiselt šokolaadised, sobides eriti hästi tassi kohvi või klaasi piima kõrvale. Soovi korral mängi retseptiga ja lisa tainasse ka näiteks hakitud pähkleid.

Pehmed mandli-šokolaadiküpsised (16 tk)

  • 60 g toasooja võid
  • 1 dl (rafineerimata) suhkrut
  • 0,5 tl vanilliessentsi või 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 muna
  • 100 g tumedat 70% šokolaadi
  • 50 g mandlijahu
  • 25 g magustamata kakaopulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola

Valmista küpsiseid nii:

Sulata šokolaad vesivannil ja jäta jahtuma. Vahusta toasoe või suhkruga heledaks. Lisa vanill ja muna ning klopi läbi. Lisa šokolaad ja sega ühtlaseks. Mõõda kaussi kakaopulber, mandlijahu, küpsetuspulber ja sool ning sega ühtlaseks. Tõsta tainakauss pooleks tunniks külmkappi tahenema. 

Vormi tainast märgade kätega pallikesed ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pallid vajuvad ise küpsedes lamedamaks ja mõranevad kaunilt. Küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 12 minutit, kuni küpsised on kerkinud ja pealt mõranenud. Lase mõni minut restil jahtuda. 

Loe blogipostitust siit!