Küpsetised

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Minu sünnipäevakook, lapse meisterdatud ja ohtralt kiidetud (5)

Evelin Ilves, 25. aprill 2021 06:50
Porgandi-kookose tort tofukreemigaFoto: Evelin Ilves
Täna jagan teiega üht armsat üllatust, mille mu tütar mulle sünnipäevaks meisterdas. Vegankook on seel pealekauba! Teame ju, et vegankoogid ei hiilga tihti just maitsekuse ja suussulavusega. Aga see kook on suur erand. Kellele sai pakutud, küsis varsti teise tüki veel. Ja nii lihtne teha ning patuvaba pealekauba!

Porgandi-kookose tort tofukreemiga*

Vaja läheb:

Põhjaks:

  • 3 porgandit, peenelt riivitud
  • 0,5 dl kookosõli (või võid)
  • 2dl kookossuhkrut või muud pruunikat rafineerimata suhkrut
  • 1 dl kreemjat kookospiima
  • 2dl speltapüüli või kaerajahu
  • 1,5 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 tl jahvatatud kardemoni
  • 0,5 tl soodat
  • 0,25 tl roosat soola või meresoola

Glasuuriks:

  • 50 g siidist tofut
  • 1 sl kreemjat kookospiima
  • 2 dl tuhksuhkrut
  • 1,5 dl kookoslaaste, jahvatatud (või kookoshelbeid)
  • 1 sidruni koor, riivitud

Kaunistuseks:

hakitud pähkleid ja pisut riivitud porgandeid, kevadisi söödavaid õisi ka. Võilill sobib ideaalselt!

Tee nii:

Sega riivitud porgand teiste põhja koostisosadega ühtlaseks taignaks. Kalla vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus alumisel siinil umbes 40 minutit.

Katte jaoks sega vispli või saumikseriga (või blenderda) tofu koos kookospiima ja tuhksuhkruga ühtlaseks paksuks glasuuriks. Sega hulka jahvatatud kookoslaastud või kookoshelbed ja riivitud sidrunikoor. 

Kui kook on küps, võta see ahjust välja ja lase jahtuda. Määri glasuur jahtunud koogile, puista üle hakitud pähklite ja riivitud porgandiga ning lilledega ja serveeri koos tee või kohvijoogiga. 

NB! Kook läheb külmikus seistes üha paremaks – nii et vabalt võid ta päev varem valmis meisterdada ning siis rahulikult mitu päeva nautida. Minule kingitud kooki kauaks ei jätkunud...

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin