EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Minu sünnipäevakook, lapse meisterdatud ja ohtralt kiidetud (4)
Porgandi-kookose tort tofukreemiga*
Vaja läheb:
Põhjaks:
- 3 porgandit, peenelt riivitud
- 0,5 dl kookosõli (või võid)
- 2dl kookossuhkrut või muud pruunikat rafineerimata suhkrut
- 1 dl kreemjat kookospiima
- 2dl speltapüüli või kaerajahu
- 1,5 tl jahvatatud kaneeli
- 1 tl jahvatatud kardemoni
- 0,5 tl soodat
- 0,25 tl roosat soola või meresoola
Glasuuriks:
- 50 g siidist tofut
- 1 sl kreemjat kookospiima
- 2 dl tuhksuhkrut
- 1,5 dl kookoslaaste, jahvatatud (või kookoshelbeid)
- 1 sidruni koor, riivitud
Kaunistuseks:
hakitud pähkleid ja pisut riivitud porgandeid, kevadisi söödavaid õisi ka. Võilill sobib ideaalselt!
Tee nii:
Kuumuta ahi 175 °C. Määri 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm õliga ja puista üle kookoshelvestega.
Sega riivitud porgand teiste põhja koostisosadega ühtlaseks taignaks. Kalla vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus alumisel siinil umbes 40 minutit.
Katte jaoks sega vispli või saumikseriga (või blenderda) tofu koos kookospiima ja tuhksuhkruga ühtlaseks paksuks glasuuriks. Sega hulka jahvatatud kookoslaastud või kookoshelbed ja riivitud sidrunikoor.
Kui kook on küps, võta see ahjust välja ja lase jahtuda. Määri glasuur jahtunud koogile, puista üle hakitud pähklite ja riivitud porgandiga ning lilledega ja serveeri koos tee või kohvijoogiga.
NB! Kook läheb külmikus seistes üha paremaks – nii et vabalt võid ta päev varem valmis meisterdada ning siis rahulikult mitu päeva nautida. Minule kingitud kooki kauaks ei jätkunud...
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
* koogi algidee pärineb Nami-nami blogist.
Kommentaarid