Supiretseptid

PRAKTILINE JA MAITSEV | Sametine sellerisupp  

Pille Enden, 28. aprill 2021 07:25
Sametine sellerisupp Foto: Jaan Heinmaa
Sellerisuppi ajendas tegema seik, et poes saada olevad varssellerid on tavaliselt nii suured, et ühe toidu valmistamisest jääb üle ja siis on vaja nuputada, kuidas neid ära kasutada. Sametine püreesupp on selleks hea variant. Mahedas kreemises supis annab seller kerge pähklise maitse

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Keskmine sibul
1 tk Väike porgand
2 tk Keskmine kartul
400 g Varsseller
75 g Või
1 spl Oliiviõli
0.75 l Kanapuljong
2 spl Hakitud petersell
4 spl Köögikoor
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori sibulad, porgand ja kartulid ning haki.  Viiluta sellerivarred.

2. Hauta sellerit, sibulat ja porgandit või ja õli segus 5-6 minutit. Lisa kartulid ja kuumuta segades paar minutit.

3. Kalla potti puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa petersell. Alanda kuumust ja hauta 30 minutit või kuni ained on hästi pehmed.

4. Püreeri supp blenderis või saumikseriga. Kurna läbi peene sõela, sest sellerist võivad supi sisse jääda kõvad kiud. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kaussidesse ja serveeri koorega.