Küpsetised
29. aprill 2021, 10:59

MÕNUSAKS KALAPÄEVAKS! Lõhepirukas karulauguga

Krõbeda taina, mahlase lõhe ja vürtsika karulauguga pirukas maitseb ahjusoojana imehea. Juurde võib teha veel värsket salatit ja maitsev roog nii argi- kui peolaulale on olemas. Kui karulaugu aeg läbi, võib pirukasse panna ka spinatit. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit +30-35 minutit ahjus

Koostisosad
2 spl Või
1 tk Sibul
100 g Toorjuust
120 g Karulaugulehed
25 g Parmesani juust
25 g Riivsai
750 g Lõhefilee
400 g Lehttainas
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Sulata pannil või ja hauta selles hakitud sibul läbipaistvaks. Sega hulka toorjuust ja hakitud karulauk ning maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka riivitud parmesan ja riivsai.

2. Eemalda lõhefileelt nahk. Maitsesta filee mõlemalt poolt soola ja pipraga.

3. Rulli tainas lahti, aseta sellele lõhefilee ja määri peale karulaugusegu. Pintselda taina ääred lahtiklopitud munaga. Keera taina otsaservad kalale peale ja paki kala tainasse.

4. Pane pirukas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et lahtine serv jääb allapoole. Lõika terava noaga peale ruudud ja pintselda munaga.

5. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit. Võta ahjust, lase mõni minut jahtuda ja serveeri soojalt.