Nädala kook

EMADEPÄEVA NÄDALA KOOK | Mündimekiga toorjuustukook  

Pille Enden, täna 13:24
Mündimekiga toorjuustukook Foto: Jaan Heinmaa
Pehme kakaopõhja ja mündimaitselise toorjuustutäidisega koogis on tunda ka kohvi ja šokolaadi. Marjad annavad koogile värske maitse ja kauni ilme. Koogi võib valmistada ka muu meelepärase täidisega šokolaadi või kommidega nt pralineekommidega. 

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
1.5 dl Nisujahu
0.5 dl Kakaopulber
2 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
2 tl Küpsetuspulber
2 tk Muna
1 dl Kuum vesi
Õli vormi määrimiseks
TÄIDIS
150 g Piparmünditäidisega šokolaad (nt After Eight) või kommid
400 g Maitsestamata toorjuust
0.5 dl Tuhksuhkur
2.5 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Õli vormi määrimiseks
0.5 dl Kohv immutamiseks
GLASUUR
100 g Tume šokolaad
1.5 dl Rõõsk koor 35%
KAUNISTUSEKS
50 g Piparmünditäidisega šokolaad
150 g Marjad (maasikad, vaarikad, füüsalid)
6 tk Mündilehed

Valmistamine

10 tk

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning määri põhi ja ääred õliga.

2. Sulata või ja lase veidi jahtuda. Sega kuivained omavahel. Klopi munad lahti ja sega kuivainetega. Lisa või ja sega läbi. Lisa niristades hulka kuum vesi samal ajal segades. Vala tainas vormi. Küpseta 30-35 minutit. Lase jahtuda, võta vormist ja lõika horisontaalselt kaheks.

4. Valmista täidis. Pane 3-4 sl vahukoort kastrulisse ja lisa tükeldatud sokolaad.Tõsta pliidile ja kuumuta madalal temperatuuril segades kuni šokolaad on sulanud. Sega ühtlaseks.

5. Mikserda toorjuust tuhksuhkruga kohevaks. Mikserda hulka sulatatud šokolaad. Vahusta koor ja sega toorjuustu hulka.

6. Pese koogivorm puhtaks. Määri koogivormi äär õliga ja pane tordialusele. Aseta üks koogipõhja pool vormi, lõikepind üleval. Niisuta kohviga ja pane peale pool täidisest.

7. Aseta peale teine põhja pool, niisuta ja pane peale ülejäänud täidis. Silu, kata kilega ja pane vähemalt 6 tunniks või kuni kook on piisavalt tahe, külmkappi.

8. Võta vormi äär ümbert ära. Kuumuta glasuuri jaoks koor kastrulis, tõsta pliidilt ära ja pane sellesse tükeldatud šokolaad. Lase mõni minut seista ja sega, kuni šokolaad on sulanud ja segu ühtlane. Määri glasuur koogile. Pane 10 minutiks külmkappi tahkuma. Kaunista sokolaaditükkide, marjade ja mündiga.