Pad ThaiFoto: Taimne teisipäev
Vegan toidud
20. aprill 2021, 07:59

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Pad Thai

Taimne Teisipäev toob sinuni kiiresti valmiva tuntud nuudliroa - Pad Thai.  Valmib vaid 20 minutiga ning sellest jagub kahele.

Vaja läheb

  • 200 g riisinuudleid
  • 125 g kõva tofut
  • 2 spl õli
  • 1/4-1/2 tassi vett
  • 1 hakitud küüslauguküüs
  • 1 suur peotäis murulauku
  • 2 spl sojakastet
  • 1 spl kookossuhkurt
  • 2 spl laimimahla
  • 1 tass mungaoa idusid
  • 1 vars hakitud rohelist sibulat
  • serveerimiseks purustatud maapähkleid
  • koriandrit ja laimi

Valmistamine

1. Keeda riisinuudlid pakendil märgitud keeduajast minut vähem, et nuudlid liiga pehmed ei oleks. Kurna, loputa külma veega ja aseta kõrvale.

2. Lõika tofu kuubikuteks, kuumuta pannil õli ning prae tofut iga mõne minuti järel teisele küljele pöörates, kuni need on igalt küljelt ühtlaselt kuldpruunid.

3. Lükka tofu pannil kõrvale, keera kuumus veidi madalamaks ning lisa küüslauk, nuudlid, murulauk, sojakaste, kookossuhkur ja laimimahl.

4. Vähehaaval lisa vett, 1-2 spl korraga, et nuudlid ei kleepuks pannile ning saaksid kastmes kuumeneda.

5. Keera kuumus madalaks ja lisa mungoa idud ja roheline sibul ning sega läbi.

6. Serveeri purustatud maapähklite, koriandri ja laimisektoriga ja naudi!