Toiduuudised

OSTRAT TOPELT! Vaata, milliste retseptidega parodist Henrik Norman mängib Joeli (2)

Toidutare, 16. aprill 2021 18:36
Foto: Kalev Lilleorg/TV3
Tänane „Joel Ostrati õhtusöögisaade“ saab kohe algusminutitel sisse eriliselt lõbusa hoo, sest kokkama hakkab meisterkoomik Henrik Normann. Normannil on „siiralt hea meel“ saates osaleda ning seda tunnistab ta väga veenvalt, sest on tippkokka „Edekabeli“ saates parodeerinud.

Henrik Normann parodeeris TV3 „Edekabeli" saates meisterlikult nii „Joel Ostrati suurt õhtusööki" kui ka muidugi Joeli ennast. See, kuidas aga kokkamine kunagise parodeeritava kullipilgu all õnnestub, selgub saates – loomulikult parodeerides!

undefined Foto: Kalev Lilleorg/TV3

Henrik Normanni menüü nimeks on „Ärajäänud reisid“ ning käiku lähevad nii juust, kana, sibul, kondenspiim kui ka palju muud.

Menüü “Ärajäänud reisid”

Eelroog

VALGEHALLITUSJUUST MURAKAMOOSIGA 

undefined Foto: Kalev Lilleorg/TV3
  • 480 g Andri-Peedo valgehallitusjuustu kitsepiimast
  • 200 g murakamoosi
  • 4 kääru valmis hapusaia 
  • 15 g Ume ploomi seesamiseemneid
  • 60 g puhastatud granaatõuna seemneid
  • 1 spl (10 tk) natuke kuivatatud musta oliivi puru
  • erinevaid rohelisi ürte 

Pohlakaste

  • 100g pohli 
  • 50g pruun suhkrut
  • 3 spl vett

Valmistamine

Vala pohlad koos pruuni suhkruga potti, lisa vett ja kuumuta madalal tulel, kuni suhkur on sulanud. Püreesta marjad ja aja läbi sõela. Jahuta ja serveeri.

Balsamico kreem

  • 100ml balsamico äädikat
  • 100g suhkur 

Valmistamine

Kuumuta balsamico äädikas madalal kuumusel ca 15 min potis koos pruuni suhkruga pidevalt vispeldades, kuni soovitud paksus on saavutatud. NB! Jahtumisel balsamico kreem pakseneb veelgi, seega ole ettevaatlik.

Must oliivipuru

Kuivata oliivid 50 kraadi juures ahjus (või köögivilja kuivatis) umbes 5-6 tundi.
Tee saumikseriga või blenderis kuivatatud oliivid puruks.


Rooga saab kenasti nautida ka seda puru kasutamata!

Serveerimine

Lõika juustu alla sobiva suurusega hapusaia viil, rösti see ahjus.

Määri murakamoos juustu peale. Kuumuta ahi 180 kraadi ja küpseta juustu eelkuumutatud ahjus 10 minutit.

Aseta taldrikule röstitud hapusai, peale pane küpsetatud kitsepiimajuust murakamoosiga. Lisa rohelist salatit, granaatõuna- ja seesamiseemneid. Serveeri koos pohlakastme ja balsamico kreemiga.

Pearoog

MILANESE KANAŠNITSEL

Milanese kanašnitsel Foto: Kalev Lilleorg/TV3

Šnitsel

  • 400 g kanarinnafileed
  • 150 g riivsaia
  • 100g riivleiba
  • 50 g Doritos juustumaitselist nachosid
  • 20 g peterselli (värsket)
  • maitseks küüslaugupulbrit
  • maitseks sibulapulbrit
  • soola 
  • 50 g jahu
  • 2 tk muna

Valmistamine

Paneeringu jaoks purusta Doritos juustumaitselised nacho-krõpsud ja sega kokku riivsaiaga. Lisa sool, must pipar, sibulapulber, küüslaugupulber, värske petersell.

Vispelda kausis munad, lisa natuke soola. Lisa eraldi kausis jahule soola ja pipart, sega kokku. 

Paneeri kanafilee esmalt jahus, siis kasta muna sisse ja viimaks Doritose riivsaia paneeringusse.

NB! Ära tee Doritost täiesti puruks, vaid väikesteks tükkideks. See annab paneeringule mõnusa tekstuuri. Prae pannil šnitslit mõlemalt poolt. 

Suhkrusibul 

  • 200 g punane sibulat
  • 2 spl suhkrut
  • 1 spl soola


Valmistamine

Viiluta sibul ratasteks ja masseeri soola ja suhkruga sisse, lase sellel ca 1 tund marineeruda.

Salat

  • 150 g mandelkartuleid
  • 150 g suvikõrvitsat
  • 100 g kirsstomatit
  • 40 g kappareid
  • 5 suuremat lehte värske basiilikut
  • 2 tl oliiviõli
  • maitse järgi soola
  • maitse järgi spinati- ja peedilehti


Valmistamine

Keeda mandelkartul. Sega kokku salati komponentide ja suhkru sibulaga, maitsesta.

Kreemjuustukaste

  • 150 g Andri-Peedo kitsepiimast kreemjuustu
  • 1 sidruni riivitud sidrunikoor ja mahl
  • soola

Valmistamine

Kastme jaoks sega kokku kitsepiimast kreemjuust, sidrunikoor, natuke sidrunimahla ja sool.

Serveeri šnitsel koos salati ja kreemjuustukastmega.

Serveerimine

Suvikõrvitsa ribade vahele aseta sooja salati komponendid (kartul, kappar, kreemjuustu kaste, sibul. Kata pealt peedilehtedega. Šnitsel aseta taldrikule ja kata kreemitäppidega, millele omakorda lao ilusa mustriga spinatilehed. Serveeri juurde ka sidruniviil.

Dessert

BRASIILIA PASSIONIVILJA DESSERT

undefined Foto: Kalev Lilleorg/TV3

100 g kondenspiima

  • 150 ml naturaalset passionivilja püreed (või värske passion)
  • 200 ml vahukoort
  • 50 g rafineerimata roosuhkrut
  • 100 g Gustavi soolakaramelli küpsiseid
  • 50 g tume šokolaadi
  • kaunistuseks vaarikaid ja söödavaid lilli


Valmistamine

Vahusta vahukoor koos suhkruga ja sega kondenspiimaga. Purusta eraldi kausis küpsised. Puhasta passioniviljad ja püreeri.

Serveeri vahukoore ja kondenspiima segu taldrikule koos passionivilja püree ja purustatud küpsistega.