Triibulised mustika-kookose ja astelpaju-mandli chia-pudingid.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
16. aprill 2021, 09:40

MÕNUSA PÄEVA ALGUSEKS: triibulised mustika-kookose ja astelpaju-mandli chia-pudingid

Minu päeva alguse teeb magusaks tavaliselt hunnik puuvilju-marju, tavaliselt kas jogurtil, kohupiimal või pudrul, sekka ka kuivatatud ploome, pannukate peale mett, vahel harva ka mõnd moosi. Niisiis panustan küll suhkrule, kuid tavaliselt mitte lisatud valgele suhkrule, vaid üritan ära kasutada seda, mis juba looduslikult puuviljades-marjades on. Nii ka neis chia-seemnetega mõnusalt paksuks paisutatud jogurtikreemides!

Olen siin magustajana kasutanud agaavisiirupit, kuid mõnusa tulemuse saad ka vedela meega või kui soovid, siis miks mitte ka suhkruga.

Triibulised mustika-kookose ja astelpaju-mandli chia-pudingid (4 tk)

  • 6 dl maitsestamata jogurtit (mitte Kreeka)
  • 4 sl chia-seemneid
  • 4 sl agaavisiirupit või vedelat mett
  • 1,5 dl mustikaid
  • 1,5 dl astelpajumarju
  • 2 sl mandlilaaste
  • 2 sl kookoshelbeid

Tee nii:

Sega jogurt chia-seemnetega ja jäta mõneks tunniks või üleöö külmkappi paisuma. Jaga segu kaheks. Pane mõned mustikad ja astelpajumarjad kaunistamiseks kõrvale.

Blenderda ülejäänud astelpajumarjad koos 2 sl agaavisiirupiga ühtlaseks ja sega 1 sl mandlilaastude ja poole chia-jogurtiga. Blenderda ka mustikad 2 sl agaavisiirupiga ning sega koos 1 sl kookoshelvestega ülejäänud jogurtisse.

Tõsta kreemid vaheldumisi magustoidupokaalidesse ja kaunista varem kõrvale pandud marjade ning ülejäänud mandlilaastude-kookoshelvestega. 

Loe blogipostitust siit!