Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
4. mai 2021, 11:19

Suured suvikõrvitsa-fetaklimbid tomatikastmes

Pehmed ja mahlased, parajalt soolakad klimbid maitsvas tomati-oakastmes on taimetoidupäeva uus lemmik! Võid valmistada nii ahjus kui ka avaramas potis või pannil kaane all.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Suur sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Suur paprika
Õli praadimiseks
1 tl Suitsupaprika
1 prk Võioad vees (400g)
1 prk Purustatud tomatid ürtidega (400g)
Sool
Must pipar
Suhkur
150 g Suhkruherned
KLIMBID
1 tk Väike suvikõrvits (u 200g)
1.5 dl Nisujahu
150 g Feta

Valmistamine

Taimne

1. Puhasta sibul ja küüslaugud ning haki peeneks. Lõika paprika keskmise suurusega tükkideks.

2. Kuumuta poti põhjas õli ja prae selles sibul klaasjaks. Lisa küüslauk ja prae segades minuti jagu. Lisa paprikatükid ja prae veel mõned minutid, kuni näed, et paprika hakkab pehmemaks muutuma. Sega hulka suitsupaprika, loputatud ja nõrutatud oad ning purustatud tomat. Lisa ka umbes 1 dl vett ning maitsesta soola, pipra ja natukese suhkruga. Lase kastmel keema tõusta, keera kuumus maha ja jäta kaste kaane all ootama.

3. Klimpide tegemiseks riivi suvikõrvits jämedalt. Murenda feta ja lisa koos jahuga riivitud suvikõrvitsale. Lisa 2–3 sl külma vett ja sega tainaks. Vormi tainast 10–12 suuremat klimpi.

4. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Vala tomati-oakaste ahjuvormi, lisa pestud suhkruherned, kui kasutad, ja tõsta klimbid kastmesse. Kata vorm fooliumiga ja küpseta umbes 30 minutit, kuni klimbid on läbi küpsenud.