Kalatoitude retseptid
29. aprill 2021, 07:20

VALMISTUME MAIPÜHADEKS | Kurgisuupisted omamarineeritud ingveriga

Värske suupiste igale seltskonnale, sealhulgas taimetoidu eelistajatele. Kui marineerid ingveri ise, siis tee see varem valmis, sest ingver vajab maitsestumiseks vähemalt kolme päeva. Samas säilib hoidis külmkapis nädalaid. Hoopis kiirelt valmivad suupisteampsud poest ostetud sushi-ingveriga.   

Koostisosad
1 tk Suur avokaado
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni (või laimi) mahl
Sool
1 tk Pikk kurk
Kalamari
MARINEERITUD INGVER
200 g Ingverijuur
1 spl Sool
1 spl Suhkur pluss 0,5 dl
0.5 dl Vesi
0.75 dl Riisiäädikas

Valmistamine

10-12 tk

1. Koori ingver ja lõika ristipidi võimalikult õhukesteks viiludeks, kasuta näiteks juurviljakoorijat või mandoliinlõikurit. Puista viiludele supilusikatäis soola ja suhkrut, sega läbi ja lase umbes tund aega seista, vahepeal segades. Nii eraldub ingverist liigne vedelik ja maitsest kibedus.

2. Vahepeal sega marinaadiks kokku 0,5 dl suhkrut, vesi ja  riisiäädikas. Kuumuta marinaadi, kuni suhkur on sulanud.

3. Lase 0,5 l vett keema tõusta ja vala ingveriviilud koos eraldunud vedelikuga potti keeva vee sisse. Sega umbes minuti jagu ja vala siis ingver sõelale. Nõruta.

4. Tõsta ingveriviilud purki ja vala marinaad peale. Lase toasoojas maha jahtuda, seejärel tõsta külmkappi maitsestuma.

5. Suupiste tegemiseks purusta avokaado viljaliha saumikseriga ning maitsesta sidrunimahla ja soolaga. Lõika kurk umbes 2,5 cm tükkideks ja aseta vaagnale. Uurista lusikaga süvend ja tõsta kurgile lusikatäis avokaadkreemi. Aseta peale mõned ingveriviilud ja kui soovid, ka natuke kalamarja.