Lihatoidu retseptid

TOEKAS ARGIROOG | Hakkliha-riisitäidisega küpsetatud kapsad  

Pille Enden, 19. aprill 2021 06:51
Toekas argiroas on koos klassikaline kooslus- kapsas, hakkliha ja riis, kuid veidi eripärasel kujul - hakkliha-riisitäidis on küpsenud kapsa õõnsuses. Seda rooga on parem valmistada varajasest kapsast, mis küpseb kiiremini pehmeks, aga ka kähar ehk savoia kapsas sobib roa valmistamiseks hästi. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 30-40 minutit ahjus

Koostisosad
2 tk Varajane kapsas (a 500g)
3 spl Õli
400 g Veise- või segahakkliha
1 prk Tükeldatud tomatid (400g)
1 tk Sibul
1 tk Küüslauguküüs
3 tl Kuivatatud pune või basiilik
1.5 dl Keedetud riis või bulgur
150 g Riivjuust
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 225 kraadini. Poolita kapsad pikuti. Võta nii palju sisemisi lehti ära, et tekiks täidise jaoks piisavalt suur õõnsus.

2. Pane poolitatud kapsad ahjuplaadile lõikepool üleval, pintselda õliga igast küljest kokku ning maitsesta soola ja pipraga. Pane ahju ja küpseta 20-25 minutit kuni kapsas pehmeneb.

3. Haki äravõetud kapsalehed peeneks. Prae hakitud sibulat pannil mõni minut, lisa hakkliha ja pruunista. Lisa hakitud kapsas ja küüslauk, tomatikonserv ning kuivatatud ürdid. Hauta 5-7 minutit.

4. Sega hulka keedetud riis ja kuumuta läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

5. Võta kapsad ahjust. Alanda ahju temperatuur 200 kraadini. Jaga hakklihasegu kuhjana kapsaste õõnsustesse ja puista peale riivjuustu. Küpseta 12-15 minutit, kuni riivjuust on sulanud.