Šakšuka Foto: Jaan Heinmaa
Aafrika köök
3. mai 2021, 07:06

IMELINE HOMMIKUSÖÖK! Roheline šakšuka (2)

Šakšuka on klassikaline Põhja-Aafrika ja Lähis-Ida roog, mille traditsioonilises koostises olevad tomatid annavad sellele panniroale punase värvi. Kevadel on aga paslik valmistada kevadroheline roog roheliste köögiviljade ja lehtedega. Kindlasti võib siia spinati asemel või lisaks panna ka väekaid umbrohulehti. Tervislik šakšuka sobib nii hommikusöögiks kui mistahes muul toidukorral. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200 g Brokoli või brokolini
200 g Spargel
1 tk Sibul
1 tk Küüslauguküüs
1 spl Rapsiõli
0.5 tl Jahvatatud juustuköömned
100 g Spinatilehed
2 dl Köögikoor
4 tk Muna
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
100 g Füüsal
1 punt Basiilikulehed
100 g Feta juust

Valmistamine

1. Tükelda brokoli õisikuteks (brokolinid lõika lühemateks juppideks) ja murra sparglivarred juppideks. Koori ja haki sibul ning küüslauk.

2. Kuumuta köögivilju pannil õlis 1-2 minutit, lisa maitseained ja tükeldatud spinat ning kuumuta läbi. Lisa koor ja kuumuta peaaegu keemiseni.

3. Tee köögiviljasegusse 4 süvendit ja löö sinna munad. Alanda pliidi kuumust, kata pann kaane või fooliumiga ja küpseta 8-10 minutit, kuni munavalged on hüübinud, kuid kollased veel pehmed.

Poolita füüsalid ning pane roale koos murendatud feta ja basiilikulehtega. Serveeri kohe.