Mozzarella, tomati ja spinatiga täidetud kanafileed Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
2. mai 2021, 10:43

KIIRELT VALMIV PIDUROOG | Mozzarella, tomati ja spinatiga täidetud kanafileed (1)

Üsna kiirelt valmiv, kuid pidulikult maitsev kanaroog sobib nii argi- kui pühapäevaks. Kahe erineva juustu, päikesekuivatatud tomatite ja spinatiga täidetud kanafileed jäävad meeldivalt mahlased. Lisades küpsemise ajaks vormi põhja veidi vedelikku, tekib sinna ka leem, mida kastmena kasutada.Soovi korral võib vormi lisada veel sortsu koort,et kastet rohkem oleks. Nüüd, kui karulauk on ninad välja pistnud, saab spinati asendada sellega, siis pole vaja täidisesse küüslauku panna. Juurde võib serveerida keedetud riisi või kuskussi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
20 minutit + 15-18 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Kanafilee
150 g Mozzarella
8 tk Päikesekuivatatud tomat
4 spl Sulatatud juust
3 spl Roheline pesto
1 tk Küüslauguküüs
75 g Spinatilehed
1 spl Oliiviõli
1 dl Kanapuljong või vesi
1 dl Köögikoor soovi korral
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika kanafileedele paksemast küljest horisontaalsed sisselõiked nii, et ühelt poolt jääb filee kokku. Hõõru sisselõige ja filee välispind kokku soola ja pipraga.

2. Tükelda mozzarella ja haki päikesekuivatatud tomatid väikesteks kuubikuteks. Sega sulajuustu, pesto ja purustatud küüslauguga. Sega hulka hakitud spinat.

3. Täida kanafileed täidisega, lükates täidis tihedalt sisselõikesse. Sule tikkudega.

4. Pruunista fileed pannil õlis mõlemast küljest kuldpruuniks. Pane ahjuvormi ja kalla vormi põhja veidi puljongit või vett. Küpseta 180-kraadises ahjus 15-18 minutit. Serveeri keedetud riisi või kuskussiga.