Salati retseptid
5. mai 2021, 07:26

VITAMIINIRIKAS JA KRÕMPS! Mango-avokaadosalat

Kevadiselt värske ja värviline salat, milles annavad tooni pehme kreemine avokaado ja magushapukas mahlane mango. Salatilehti saab oma maitse kohaselt lisada ja miks mitte panna salatisse ka varakevadist rohelust – naati,nõgest, nurmenukulehti, karulauku, mis teevad roa eriti väärtuslikuks. 

Koostisosad
200 g Kirsstomatid
1 tk Mango
2 tk Avokaado
2 tk Lühike kurk
1 tk Punane sibul
80 g Spinatilehed
100 g Rukolalehed
1 punt Basiilikulehed
250 g Mozzarellakirsid
1 tl Soolahelbed
1 dl Kõrvitsaseemned
Must pipar
VINEGRETTKASTE MEEGA
1 spl Mesi
0.5 dl Õunaäädikas
1 dl Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Poolita kirsstomatid. Koori mango ja avokaado ning lõika viiludeks või sektoriteks. Koori ja viiluta kurgid. Koori punane sibul ja lõika õhukesteks viiludeks.

2. Sega kastmeks mesi ja äädikas, klopi vähehaaval hulka õli ning maitsesta soola ja pipraga.

3. Pane pestud salatilehed vaagnale, tõsta peale tükeldatud ained ja sega läbi. Sega soolahelbed ja kõrvitsaseemned ja puista salatile, jahvata peale pipart ja pane basiilikulehed. Nirista kaste peale vahetult enne sööma asumist.