INIMKATSE: Mis juhtub, kui sööd päevas vaid 500 kilokalorit ja võtad lisaks erilisi terakesi? Toitumiseksperdid soovitavad äärmusliku ülimadala energiasisaldusega menüü asemel hoopis etapilist kalorite piiramist.Foto: Robin Roots
Toiduuudised
23. november 2021, 11:22

Lugu ilmus esmakordselt aprillis 2021

EKSTREEMDIEEDI TAGAMAAD: tunnustatud Eesti eksperdid seletavad, mis juhtub kehaga, kui süüa vaid 500 kalorit päevas (1)

Pandeemia ajal on paljud vöökohta kasvatanud ja suvel, kui loodetavasti saab vabamalt hingata, tahaks ka kergemalt astuda. Ent kas kulutulena levivate äärmuslike dieetide abiga kaovad vaid kilod – või ka tervis?

„Need, kes ütlevad, et näljatunnet pole, valetavad. Minul töötas see dieet küll, aga see oli ikka kannatamine,“ muljetab 30aastane Kadri. Ta räägib viimasel ajal meedias ohtralt promotud dieedist. Mis see on? Lühidalt: võimalus ülikiiresti kaalust alla saada. Meelelahutuses töötav Kadri on niimoodi kahel korral enne olulisi esinemisi kaheksa kilo alla võtnud. Sa sööd päevas vaid 500 kilokalorit ja võtad lisaks erilisi terakesi. Reklaamijate sõnul peaks need terakesed tagama tervisliku kaalulanguse, „lülitades“ sisse erilise hormooni – koorioni gonadotropiini (hCG) –, mis aitab rasvavarusid maha süüa. Näljatundeta, lubavad reklaamijad.

Edasi lugemiseks: