Foto: Teet Malsroos
Loomad
8. aprill 2021, 12:39

Konnade kaitseks ei saa öösel Astangul autoga sõita (4)

Konnade ohutuma rändetee tagamiseks on kolmapäevast kuni 1. maini kehtestatud mootorsõidukitele ajaline sissesõidukeeld Astangu tänaval, lõigul Kotermaa tn 1 kuni Astangu tn 19/3. Piirang kehtib kella üheksast õhtul kuni kella kuueni hommikul ning ei laiene ühissõidukitele. 

Tänava osaline sulgemine on vajalik selleks, et hoida ära konnade massiline hukkumine. „Astangu tänava lõik on Eesti üks suurimaid kahepaiksete rändekoridore, mida läbib igal kevadel lühikese aja jooksul tuhandeid konni. Piirangu eesmärk on tagada looduskaitse all olevatele kahepaiksetele ohutu rändetee talvituskohtadest Astangu tänava ääres paiknevatesse sigimistiikidesse,“ ütles Haabersti linnaosavanema asetäitja Oleg Siljanov.

„Kui varasematel aastatel on vabatahtlikud aidanud kahepaikseid üle tee talgute raames, siis tänavu, nagu ka eelmisel kevadel, ei ole talguliste kogunemine võimalik piirangute tõttu,“ rääkis linnaosavanema asetäitja.

Kõik kahepaiksed on Eestis looduskaitse all ning punase raamatu uute hinnangute kohaselt on see üks kõige kesisemas seisus olev loomarühm. Kui liiklemiskeeldu ei rakendata ja vabatahtlikke pole abistamas, võib ka väikese liikluskoormuse korral Astangu tänaval konni massiliselt hukkuda.

Foto: Tiina Kõrtsini

Palvega tagada Astangu tänaval kahepaiksetele turvaline liikluskoridor pöördus Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti, Tallinna Transpordiameti ning Haabersti linnaosavalitsuse poole Eestimaa Looduse Fond.