Küpsetised
1. juuni 2021, 10:35

LASTE LEMMIKUD | Kinoaküpsised porgandi ja rosinatega (2)

Kinoa on teadagi supertoit, milles ohtralt mineraalaineid ja ka valku. Kinoajahu on annab küpsetistele huvitava maitsenüansi ja on boonusena gluteenivaba. Küpsistes annavad lisaks maitset porgand, pähklid ja rosinad ning vürtsid.

Koostisosad
4 dl Kinoajahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
0.5 tl Jahvatatud ingver
0.5 tl Jahvatatud kaneel
Jahvatatud kardemon näpuotsaga
50 g Või
1.5 dl Pruun suhkur
0.5 dl Vahtra- vm siirup
125 g Porgand
1.5 dl Hakitud Kreeka pähkel
1 dl Rosinad

Valmistamine

18 tk

1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Sega kinoajahu, küpsetuspulber, sool, ingver, kaneel ja kardemon kausis.

2. Sulata või. Sega eraldi kausis suhkur, sulavõi ja siirup. Riivi porgand peene riiviga ja sega või-suhkrusegu hulka.  Klopi kuivainetega kokku. Sega hulka pähklid ja rosinad.

3. Võta supilusikaga tainast, veereta pallikesteks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.  Vajuta lamedamateks 1 cm paksuseks pätsideks. Küpseta 12-15 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.