Kiivi-kookosetortFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
9. aprill 2021, 08:58

NÄDALA KOOK | Kiivi-kookosetort

Keedetud kookosekreemiga suur tort võlub toreda maitsekomboga – mahe ja sametine kookos koos hapukasvärske kiiviga. Võid tordi kasvõi paar päeva varem valmis teha ning enne serveerimist kreemi ja kiiviviiludega katta. Sellisel juhul ei ole biskviitpõhja immutada tarvis, sest moos ja kreem lisavad niiskust niigi.

Koostisosad
PÕHI
6 tk Muna
2 dl Suhkur
2.5 dl Nisujahu
0.5 dl Kartulitärklis
1.5 tl Küpsetuspulber
1 dl Niisutamiseks hele mahl
TÄIDIS
2 prk Kookospiim (a 400ml)
4 spl Suhkur
6 spl Maisitärklis
3 dl Hele moos, nt hapukas õunamoos
7 tk Suur kiivi

Valmistamine

16-20tk

1. Biskviitpõhja tegemiseks vahusta munad suhkruga heledaks venivaks vahuks, sellise vahu saamiseks mikserda 4−5 minutit. Sega kuivained omavahel ja sõelu munavahule, sega hoolikalt läbi. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Vala tainas vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Kontrolli kindlasti küpsust, sest biskviit kerkib päris kõrgeks. Lase vormis maha jahtuda.

2. Täidise valmistamiseks vala kookospiim paksu põhjaga potti, lisa suhkur ja maisitärklis ning kuumuta kogu aeg vispliga segades keemiseni. Lase paar minutit õrnalt keeda ja tõsta siis jahtuma.

Koori 4 kiivit ja lõika õhemateks viiludeks.

3. Eemalda jahtunud biskviidi ümbert koogirõngas ja küpsetuspaber, tõsta biskviit lõikelauale ja lõika põigiti kolmeks ühepaksuseks põhjaks. Aseta alumine põhi koogivaagnale ja immuta vähese mahlaga. Määri umbes kolmandik kookoskreemist biskviidile, sellele jaga väikeste lusikatäite kaupa pool moosikogusest ja kata kiiviviiludega. Tõsta peale teine biskviitpõhi ja taas niisuta kergelt mahlaga, määri peale teine kolmandik kookoskreemist ja ülejäänud õunamoos ning kata kiiviviiludega. Lõpuks tõsta peale kolmas biskviit. Kata tort toidukilega ja tõsta järgmise päevani külmkappi tahenema. Pane külmkappi ka järelejäänud kookoskreem.

4. Enne serveerimist koori ja viiluta veel 2 kiivit. Määri tordi külgedele ja pealmisele biskviidile ülejäänud kookoskreemi ja kata kiiviviiludega.