SOODNE ARGIROOG | Kanamaksapada ahjus
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + 30 minutit ahjus
Koostisosad
500 g Kanamaks
0.5 dl Nisujahu
1 tl Tšillipulber
Sool
Must pipar
Õli praadimiseks
1 tk Roheline või kollane paprika
3 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Jalopeno
1 prk Tomatid omas mahlas (u 600 g)
Tabasco, paar tilka
Valmistamine
1. Puhasta kanamaksad soontest ja rasvast ja lõika pooleks. Sega jahu hulka tšillipulber, 0,5 tl soola ja veidi purustatud pipart. Tõsta pool maksast kilekotti, puista peale pool jahusegust ja raputa hoolikalt, nii et maks on jahuga kaetud. Korda tegevust ülejäänud maksa ja jahuseguga. Tõsta maks ootele.
2. Lõika paprika neljaks ja viiluta. Puhasta sibulad ja haki suuremateks tükkideks. Purusta küüslauguküüned. Haki jalapeno – seemnetega või ilma, vastavalt eelistusele – peeneks. Kuumuta köögivilju poti põhjas õlis, kuni sibul muutub klaasjaks. Tõsta segu pannilt ahjuvormi. Tõsta kuumust ja prae maksatükid 2−3 osa kaupa kiirelt üle, tõsta needki vormi.
3. Vala tomatid koos vedelikuga potti ja suru tomatid kahvliga katki. Kraabi poti põhjast lahti praadimisjäägid ja kuumuta tomatikaste keema. Lase keeda ilma kaaneta keskmisel kuumusel, kuni umbes kolmandik vedelikku on ära keenud ja kaste paksenenud. Maitsesta soola, pipra ja Tabascoga.
4. Tõsta kaste vormi, sega kergelt läbi ja tõsta 180-kraadisesse ahju. Küpseta 30 minutit. Roog on valmis, kui maks ei ole enam seest roosakas.
Kommentaarid (0)