Küpsetised
22. mai 2021, 06:58

Juustuskoonid mustikatega

Nädalavahetuse hommikusöögiks passib üks juustune ja marjane skoon kohe eriti hästi. Määri peale soolahelvestega või isevalmistatud ürdivõid ja rüüpa oma hommikujooki kõrvale. Kõik on paigas!

Koostisosad
4 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
60 g Külm või
1 tk Muna
150 g Mustikajogurt
30 g Puhastatud pistaatsiapähklid, jämedalt hakitud
125 g Brie juust
100 g Mustikad (sobivad nii värsked kui külmutatud)
Soolahelbed

Valmistamine

8 tk

taimne

1. Mõõda kaussi jahu, küpsetuspulber ja sool ning sega läbi. Lõika või kuubikuteks, lisa jahusegule ja mudi sõrmedega jämedaks puruks. Lisa muna, jogurt ja umbes kolmveerand hakitud pistaatsiatest ning sega tainaks.

2. Tõsta tainas küpsetuspaberile ja suru laiali umbes 20x25 cm kettaks. Haki Brie umbes metspähkli suurusteks tükkideks ja jaga koos mustikatega tainale. Tõsta tainaservad kokku ja kergelt sõtkudes vormi tainast pall. Suru tainapall ümaraks kettaks ja lõika 8 tükiks. Tõmba tükid üksteisest natuke eemale, et neil küpsemise ajal kerkimiseks rohkem ruumi jääks.

3. Tõsta küpsetuspaber skoonidega ahjuplaadile. Puista peale ülejäänud pistaatsiad ja veidi soolahelbeid ning küpseta 200-kraadise ahju keskel 15−20 minutit, kuni skoonid on pealt kenasti kuldpruunid. Lase enne söömist umbes 15 minutit jahtuda.