Kikerherne-köögivilja kookoskarri suppFoto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
6. aprill 2021, 06:56

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Kikerherne-köögivilja kookoskarri supp

Tervita kevadet ühe mõnusa toitainetest pakatava supiga. See rohkelt kaun- ning köögivilju sisaldav supp on üheaegselt tervislik ja kerge kui ka kreemine ning kosutav.

Supp valmib 40 minutiga ning kogusest saab 4 portsu.

Vaja läheb

  • 1 purk kikerherneid
  • 1 keskmine suvikõrvits
  • 2 porgandit
  • 1 kimp lehtkapsast või spinatit, hakitult
  • 3 küüslauguküünt, hakitult
  • 1/2 tassi kinoat
  • 1/2 tassi punaseid läätsesid
  • 1 purk (400 g) kookospiima
  • 0,5 spl kookosõli
  • 1 l köögiviljapuljongit
  • 2 tassi vett
  • 1 spl karripulbrit
  • 1 tl vürtsköömne pulbrit
  • 0,5 tl kurkumi pulbrit
  • 1 tl koriandri pulbrit
  • 1 tl tüümiani
  • maitse järgi soola

Tee nii

1. Pane pott keskmise kuumusega tulele ning kuumuta selles õli. Kuumuta kikerherned, suvikõrvits, porgand, küüslauk, hakitud lehtkapsas või spinat, kuni viljad hakkavad pehmenema. Lisa karri, tüümian, vürtsköömen, kurkum ja koriander, sega ja kuumuta veel umbes 1-2 minutit.

2. Lisa köögiviljapuljong, sõelal loputatud läätsed ja kinoa. Keeda keskmisel kuumusel umbes 15 minutit kuni läätsed on pehmed.

3. Lõpuks vala juurde kookospiim ja lase veel podiseda 5 minutit. Vajadusel maitsesta soolaga.Kui supp jääb liiga paks, lisa juurde köögiviljapuljongit või vett.

Serveeri ja naudi!