Brokoli kastmesse riivimine on hea viis, kuidas menüüsse märkamatult köögivilju lisada. Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
17. aprill 2021, 09:46

VAID 5 KOOSTISOSA: lihapallidega brokoli-pasta

Brokoli kastmesse riivimine on hea viis, kuidas menüüsse märkamatult köögivilju lisada. Kui aega kokkamiseks on rohkem, valmista maitsekad lihapallid ise. Argiõhtul pole patt kasutada selleks poe valmistoodet.

Vaja läheb (neljale):

  • 400 g värsket brokolit
  • 3 küüslauguküünt
  • 250−300 g sarvekesekujulisi makarone
  • 300 g valmis lihapalle
  • 2 dl hapukoort

Lisaks:

  • soola-pipart
  • õli praadimiseks

Valmista pasta-rooga nii:

1. Riivi pool brokolist jämeda riiviga, sealhulgas vars. Ülejäänud brokoli lõika õisikuteks. Koori ja haki küüslauk.

2. Keeda makarone soolaga maitsestatud vees pakil oleva juhise järgi. Enne nõrutamist tõsta kastme jaoks kõrvale klaasitäis makaronide keeduvett. Vala makaronid tagasi potti.

3. Samal ajal, kui makaronid keevad, auruta teises potis brokoliõisikuid 4−5 minutit ja prae lihapallid kiirelt õlis läbi.

4. Sega hapukoor makaronide keeduveega ning lisa koos küüslaugu ja riivitud brokoliga potti. Sega kaste makaronidega ja kuumuta läbi.

5. Tõsta potti ka lihapallid ja brokoliõisikud, viimistle maitset soola-pipraga.

Toit valmib 15 minutiga!

Järgmisel päeval söö külmalt!

Alles jäänud hapukoorekastmega pasta maitseb hiljem hästi ka külmalt – siis on see nagu koorene makaronisalat.