Taimetoidu retseptid
5. aprill 2021, 07:00

TOITEV ARGIROOG PÄRAST LIHAVÕTTEID | Munad peekonisoustiga

Pärast loomingulist munadevärvimist ja lõbusat koksimist kerkib igal aastal pärast lihavõteid üles küsimus – mida teha suure hulga keedetud munadega. Siin on üks lihtne lahendus, mis sobib hästi perelõunaks või õhtusöögiks. Üsnagi paksu sousti maitsestamiseks kasuta seda sinepit, mida parajasti kodus on. Kui see juhtub olema Põltsamaa kange, siis ära oma kastet liiga teravaks tee. Ilusa kollase värvuse saad, kui lisad veidi jahvatatud kurkumit. Koos kuuma kartulipudruga vägev söök!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
6 tk Keedumuna
150 g Suitsupeekon
1 tk Suur sibul
Või ja õli praadimiseks
3 spl Nisujahu
5 dl Piim
1 tk Puljongikuubik
4 spl Keskmise tugevusega sinep
Sool
Must pipar
1 tl Jahvatatud kurkum soovi korral
Värske murulauk

Valmistamine

1. Koori munad ja lõika pooleks. Lõika suitsupeekon kuubikuteks. Koori sibul ja haki samamoodi kuubikuteks.

2. Kuumuta poti põhjas veidi võid ja õli ning prae peekon ja sibul läbi. Lisa jahu ja prae segades umbes minuti jagu. Lisa piim osade kaupa ja segamist jätkates. Lase kastmel aeglaselt keema tõusta, siis lisa puljongikuubik ja sinep ning maitsesta soola ja pipraga. Kui kasutad kukumit, siis lisa ka see. Kui soust tundub liiga paks, lisa veidi vett. Lase soustil paar minutit keeda.

3. Vala soust kaussi, lisa poolitatud munad ja sega kergelt sousti sisse. Haki värsket murulauku peale. Lisandiks sobib eriti hästi kartulipuder.