Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
6 tk Keedumuna
150 g Suitsupeekon
1 tk Suur sibul
Või ja õli praadimiseks
3 spl Nisujahu
5 dl Piim
1 tk Puljongikuubik
4 spl Keskmise tugevusega sinep
Sool
Must pipar
1 tl Jahvatatud kurkum soovi korral
Värske murulauk
Valmistamine
1. Koori munad ja lõika pooleks. Lõika suitsupeekon kuubikuteks. Koori sibul ja haki samamoodi kuubikuteks.
2. Kuumuta poti põhjas veidi võid ja õli ning prae peekon ja sibul läbi. Lisa jahu ja prae segades umbes minuti jagu. Lisa piim osade kaupa ja segamist jätkates. Lase kastmel aeglaselt keema tõusta, siis lisa puljongikuubik ja sinep ning maitsesta soola ja pipraga. Kui kasutad kukumit, siis lisa ka see. Kui soust tundub liiga paks, lisa veidi vett. Lase soustil paar minutit keeda.
3. Vala soust kaussi, lisa poolitatud munad ja sega kergelt sousti sisse. Haki värsket murulauku peale. Lisandiks sobib eriti hästi kartulipuder.
Kommentaarid (0)