PashaFoto: Taimne Teisipäev
Taimne Teisipäev 30. märts 2021 10:53
Taimne Teisipäev jagab sinuga klassikalist kevadpühade maiuse retsepti, milleks on tofust valmistatud imemaitsev pasha!

Tofukreemiks:

  • 300 g Bon Soya naturaalne pehme tofut 
  • 3–4 spl sidrunimahla    
  • 3–4 spl suhkrut   
  • 1 tl vanillisuhkrut   
  • 0,5 t lsoola    

Pashakreemiks:

  • 2 dl taimset vahukoort (nt Planti kaerakoor, sobib ka ühe purgi kookoskreemi tahke osa)   
  • 3 spl margariini    
  • 3 spl suhkur    
  • 1 apelsini riivitud koor
  • 2 spl sidrunimahl    
  • rosinaid, sukaadi, kuivatatud ploome/aprikoose, marmelaadi, pähkleid vms

1. Kõigepealt valmista tofukreem: blenderda kõik koostisosad ühtlases sametiseks kreemiks. Lase tunnike-kaks külmikus maitseid endasse imeda.

2. Mikserda kokku kõik pashakreemi koostisosad, seejärel sega-mikserda juurde ka tofukreem. Maitse: lisa suhkrut kui soovid magusamat pashat, sidrunimahla, kui eelistad hapukamat. Pea meeles, et kreem tõmbab maitseid korralikult sisse alles mitu tundi hiljem kapis nõrgudes, seega maitsesta julgelt.

3. Vooderda sõela sisemine osa marliga. Tõsta kreem marlisse ja silu ühtlaseks.

4. Aseta sõel suurema kausi kohale, vooderda sõelapealne osa marliga nii, et saad sellele asetada midagi rasket, nt purke või pott, et kogu vedelik saaks välja niriseda. Kauss aseta ööseks külma.

5. Järgmisel päeval tõsta kauss külmast ja haruta marli sõela pealt lahti. Jälgi, et kogu sõelapealne oleks marlist vaba, et järgmine samm probleemideta õnnestuks.

6. Kata sõel taldrikuga ja keera taldrik kiire liigutusega ümber, kummutades sõelasisu taldrikule. Eemalda sõel ja haruta marli pasha pealt ettevaatlikult ära.

7. Lisa kaunistuseks marju, marmelaadi, suhkrustatud puuvilju, kompotti vms.