Toiduuudised

KAUNEID PÜHI! Pidulikud šokolaadi-apelsinikorvikesed 

Blogi Jazzinokitchen, 1. aprill 2021 10:36
Šokolaadi-apelsinikorvikesed.Foto: Blogi Jazzinokitchen
See lihtne, kiire ning vajadusel esinduslik-pidulik magustoit on igati lihtne teha – taina saad minutiga kokku segada ning ka ahjukuuma ei soovi korvikesed liiga pikalt. Seejärel on vaja lihtsalt kreem kokku suristada ning enne serveerimist lasta koogikestel veidi aega külmkapis taheneda ja maitsestuda.

Soovitan selliste magustoitude puhul alati kasutada võimalikult kvaliteetset tumedat šokolaadi. Heaks mõõdupuuks on külalistele serveerimise test – kas sa oleksid valmis sama šokolaadi ka hea õhtusöögi lõpetuseks külalistele pakkuma? Ja kas naudid sama šokolaadi ka ise? Kui vastus ühele neist küsimustest on eitav, siis ära seda šokolaadi šokolaadikreemide valmistamiseks kasuta ning pane tahvel kohe heaga tagasi riiulisse kurvemaid kapipõhja-brownie päevi ootama. 

Kui sulle ei ole tähtis, et magustoit oleks täistaimne, võid kasutada muretainas ka sulavõid, kreemis tavalist piima ning magususe paika timmida meega.

Pane tähele! Tainas on mõeldud korvikeste ehk tartelette'ide jaoks. Kui soovid küpsetada sama tainaga suuremat tarte'i, vali täidis, mis vajab küpsetamist ning pane põhi koos täidisega ahju. Üksi suures vormis küpsedes võib tainas mureneda ning põhja võivad tekkida lõhed.

Šokolaadi-apelsinikorvikesed (8 × 10 cm korvikest)

Gluteenivaba ja vegan muretainas tartelette'idele

  • 170 g mandlijahu
  • 80 g riisijahu
  • 60 g tapiokijahu ehk tapiokitärklist
  • näpuotsatäis soola
  • 2 sl suhkrut
  • 3 sl sulatatud kookosõli
  • 5–6 sl vett

Šokolaadi-apelsinitäidis

  • u 350 g ehk 1 pakk siidjat tofut
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 0,5 dl meelepärast taimset jooki (piima alternatiivi)
  • 2–3 sl suhkrut või 3–4 sl mõnd vedelat magustajat, näiteks agaavi- või vahtrasiirupit
  • 1 apelsin

Tee nii:

Sega kuivained omavahel, lisa õli ja vesi ning sõtku tainaks. Jaga tainapall kaheksaks ning suru vormikeste põhja ja äärtesse. Küpseta korvikesi 180 kraadi juures pöördõhuga umbes 12–15 minutit, kuni põhjad on helekuldsed. Tõsta vormidest restile jahtuma.

Täidise jaoks pane mõni ruuduke šokolaadi peale riivimiseks kõrvale ja sulata ülejäänud šokolaad magustajaga vesivannil ühtlaseks. Blenderda tofu ühtlaseks. Riivi apelsinilt koor, pane veidi kaunistamiseks kõrvale ning lõika viljast kaunistamiseks kenad sektorid. Lisa apelsinikoor, taimne jook ja sulašokolaadisegu blenderisse ning surista siidiseks kreemiks. Maitse ja lisa soovi korral suhkrut või siirupit.  

Jaga segu eelküpsetatud korvikeste vahel ning kaunista riivitud šokolaadi, apelsinikooreribade ja -viiludega. Hoia serveerimiseni külmkapis. 

Loe blogipostitust siit!

Samal teemal

20.03.2021
Lihtsa koduse maitsega särtsakas apelsinikeeks
13.03.2021
VAID VIIS KOOSTISOSA | Šokolaadine kräsupea vaarikatega
18.06.2020
VÕLUV DESSERT: röstrabarberi ja kardemonikreemiga korvikesed